Cum se prepară acasă vinul de smochine! 

Vinul de smochine este un produs relativ nou pe piața din România dar deja se prepară și în gospodăriile din zona de sud a țării. Nu este nevoie de pentru acesta decât de smochine, zahăr, apă și lămâie.

Smochinele se găsesc deja din abundență în gospodăriile care au ales să cultive aromatele fructe în locul strugurilor. Așa că și vinul pe care îl preparau din struguri este preparat acum din smochine, fiind ceva mai dulce dar și mai aromat.

Ingrediente:

    1 kg smochine

    2 kg zahăr

    6 l apă

    3 lămâi

Mod de preparare:

Smochinele bine coapte (moi) le speli şi le dai prin blender sau mașina de tocat carne și le pui într-un borcan de 10 l.

Fierbi 3 l apă împreună cu zahărul şi zeama de la o lămâie, răceşti siropul cu restul de apă şi torni totul peste smochine.

Adaugi sucul de la cele două lămâi ramase şi coaja de la toate trei lămâile.

Acoperi borcanul cu tifon şi-l laşi la fermentat la temperatura camerei 5-6 săptămâni, timp în care mai poţi amesteca din când în când, cu o lingură de lemn.

După 6 săptămâni tragi vinul în sticle, iar pe drojdia rămasă mai poţi face un vin cu aceleaşi cantităţi de zahăr, apă şi lămâie.

Acest vin va ieşi mai slab decât primul şi dacă doreşti să obţii un vin mai uşor poţi amesteca cele două vinuri rezultate.

Vizualizări: 1,163

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: