Care sunt motivele pentru care cad frunzele trandafirului chinezesc!

Trandafirul chinezesc este întâlnit în numeroase gospodării ca plantă decorativă. Este destul de nepretențios, dar acest lucru nu împiedică dăunătorii și unele boli să-l afecteze.

Unii grădinari observă uneori cum se poate schimba un trandafir chinezesc aparent bine îngrijit: frunzele devin galbene și nu se știe de ce. Bolile plantei de hibiscus pot fi cauzate de îngrijirea necorespunzătoare a acestuia. 

Pentru o viață confortabilă, un trandafir chinezesc necesită o anumită condiție, ar trebui instalat lângă fereastră, în cel mai luminos loc. La umbră, trandafirul va refuza să înflorească.

Pe timp cald, pentru un trandafir, trebuie să deschideți o fereastră pentru un flux complet de aer proaspăt.

Este mai bine să udați trandafirul cu apă călduță și numai atunci când solul se uscă. Vara trebuie pulverizată apă pe frunzele sale. Trebuie remarcat faptul că, atunci când iarna este foarte rece, umiditatea aerului și calitatea acestuia în cameră scad brusc datorită sistemului de încălzire. Trandafirul chinezesc în această perioadă necesită pulverizare și ventilație pentru a păstra frunzele.

Nu uitați să hrăniți hibiscusul cu îngrășăminte complexe de primăvara până la începutul toamnei. Iarna, nu se efectuează fertilizare. Excepție fac cazurile când un trandafir, adus în casă pentru iarnă, începe să formeze muguri de flori. În acest caz, fertilizarea este permisă, dar în doze mici.

Motivele pentru care frunzele trandafirului chinezesc devin galbene pot fi diferite. O floare se poate îmbolnăvi de o serie de greșeli făcute precum udarea excesivă, contaminarea frunzelor plantelor, udarea cu apă rece, hrănirea excesivă cu îngrășăminte sau contactul cu plantele bolnave.

Îngălbenirea masivă a frunzelor indică o posibilă infectare cu afide sau acarieni. Planta poate avea cloroză sau pur și simplu aerul nu este suficient de umed. Căderea frunzelor galbene poate fi cauzată de rădăcinile inundate de apă, stres sau curenți.

Dacă frunza începe să se îndoaie înseamnă că afidele s-au așezat pe ea.

Dacă frunzele se ofilesc la vârf este vorba de lipsă de azot și fosfor.

Galerie foto


Vizualizări: 547

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: