Cum puteți usca ardeii iuți acasă!

La piață se ot găsi în această perioadă diverse sortimente de ardei iuți dar și gospodarii care au plantat ardei au avut o frecoltă bogată. Dacă vă plac ardeii picanți puteți transforma această recoltă într-un produs de cămară stabil, care va adăuga multă aromă meselor din timpul sezonului rece.

Uscarea este o modalitate excelentă de conservare a ardeilor pentru că deshidratarea elimină umezeala și concentrează aroma și iuțeala ardeilor. Ardeii uscați sunt foarte versatili și pot fi măcinați în pulberi sau rehidratati pentru a fi folositi în sosuri, supe, tocane și ciorbe.

Dacă locuiți într-un climat uscat, cu temperaturi de peste 20˚C, uscarea la aer este cea mai ușoară metodă de a usca ardeii.

Alegeți ardei cu pereți subțiri pentru uscare la aer. Ardeii mai groși nu se vor usca suficient de repede și pot începe să  formeze mucegai. Selectați legume proaspăt culese, fără daune sau pete ale insectelor.

Folosește un ac lung și un fir pentru a înșira ardeii pe afoară prin tulpini dar lăsați mult spațiu între ardei pentru a curge aerul. Agățați ardeii să se usuce într-o zonă cu flux de aer bun și luminat de soare. În funcție de umiditatea din aer, această metodă poate dura 3-4 săptămâni până când ardeii se usucă complet. Ardeii sunt uscati complet atunci cand sunt casanti. Păstrați ardeii complet uscați în borcane ermetice departe de lumina soarelui.

Alternativ, ardeii pot fi uscați în cuptor dar nu la o temperatură foarte ridicată sau puteți apela la un deshidratator special pentru legume și fructe.

Galerie foto


Vizualizări: 1,287

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: