Cum se depozitează morcovii pe perioada de iarnă!

Morcovii se recoltează toamna iar dacă vă doriți ca această legumă din propria grădină să fie prezentă pe masă și pe perioada de iarnă  trebuie să o puteți conserva natural până la următoarea recoltă. Pentru acest lucru trebuie să cunoașteți metodele de depozitare a morcovilor.

Înainte de depozitare morcovii sunt sortați, curățați de murdărie, și aleși în funcție de mărime. Legumele rădăcinoase maritrebuie depozitate separat de cele mici. Legumele infectate cu putregai vor fi aruncate.

Morcovii deteriorați nu sunt depozitați dar pot fi folosiți pentru gătit sau ambalat în pungi și depozitați la congelator.

Înainte de a coborâ legumele în beci vârfurile sunt tăiate și se îndepărtează pământul dar nu se spală.

Înainte de a fi coborât în ​​pivniță, morcovii sunt uscați în aer liber dar nu la soare.

Cel mai bun loc de depozitare este o pivniță sau un subsol, unde este constant răcoros, dar nu sunt temperaturi de îngheț.

Camera de depozitare trebuie eliberată de recolta anului trecut, curățată de murdărie, dezinfectată și trebuie să fie bine ventilată.

Puteți păstra morcovii într-o oală mare de email în care așezați  legumele în poziție verticală. Stratul superior este acoperit cu o cârpă groasă de bumbac și apoi torul e acoperit cu un capac. Un astfel de container va asigura siguranța morcovilor până în februarie-martie.

Este la fel de bine să depozitați cultura de morcovi în pungi de plastic sau pânză iar peste ei să turnați rumeguș proaspăt. Pungile nu se leagă și se laspă într-un loc întunecat. Totuși presărați deasupra coji uscate de ceapă pentru dezinfectare.

Puteți depozita morcovii în cutii cu nisip grosier de râu, care împiedică uscarea morcovilor. În primul rând, cutia este acoperită cu un strat de cinci centimetri de nisip umed.  Apoi morcovii se pun în straturi fără a avea contact între ei, straturile fiind separate de nisip.

Galerie foto


Vizualizări: 991

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: