Cum și-au bătut joc de pictura unei vechi biserici

O centrală termică înfiptă în pictura unei biserici vechi de mai bine de 200 de ani din Târgu Jiu! Imaginea a fost publicată pe pagina de socializare a lui Marius Tudor, un apărător al clădirilor monument istoric.

“Biserica Sfântul Nicolae din Târgu-Jiu - detaliu. Ctitorie de la 1795 a protopopului Andrei Schevofilax şi soţiei sale Maria, a pitarului Grigorie Crăsnaru şi a Stancăi slugereasa Crăsnaru, soţia slugerului Gheorghe Crăsnaru a fost terminată în anul 1813 după cum reiese din pomelnicul semnat la 1814 de Dionisie Eclesiarhul. Pictura interioară a fost făcută la 1812 de diaconul Mihai din Târgu-Jiu, Anghel vopsitorul şi de Ion. Și cică de ce sunt io trist”, a scris Marius Tudor pe pagina de socializare.

Pompiliu Ciolacu, directorul Direcției Județene pentru Cultură, Culte și Patrimoniu Național Gorj, deși aflat în concediu, s-a autosesizat și a dispus o verificare la această biserică. "Luni, reprezentanta pe Patrimoniu a direcției va merge la fața locului și, împreună cu un specialist de la Investigații Criminale, va demara o anchetă", a anunțat Pompiliu Ciolacu.

Preotul susține că centrala termică este acolo de 12 ani și că pictura a fost restaurată cu centrala pe perete (!). Anchetele demarate vor lămuri situația.

Vizualizări: 2,670

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: