Vrea cămin de bătrâni în comună

Clădirea din Bâlteni unde a funcţionat "Centrul de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihiatrică pentru Adulţi" ar putea fi transformată în cămin de bătrâni. Clădirea este închisă din 2006, de când centrul a fost mutat la Târgu-Jiu. Autorităţile locale speră să găsească finanţare pentru această investiţie.

Clădirea este acum în paragină, cu excepţia unor corpuri care au fost date în folosinţă poliţiei şi liceului din localitate. Primarul din Bâlteni speră să facă aici un cămin de bătrâni dacă va mai rămâne în funcţie şi după alegerile de anul viitor.

Bani la bugetul local nu sunt pentru această investiţie, dar speră să obţină finanţare europeană. "Dacă mai prind un mandat vreau să fac în clădirea unde a funcţionat centrul un cămin de bătrâni. La anul vreau să găsesc vreo măsură, ca să depun proiectul. Cu bani de la bugetul local nu putem realiza niciodată aşa ceva. Noi avem bani cât să funcţionăm şi să nu ţipăm că nu avem. Noi am primit locaţia de la Consiliul Judeţean în administrare şi folosinţă gratuită pe o perioadă nedeterminată", a precizat primarul din Bâlteni, Vasile Vlăduleanu.

În birourile fostului centru este amenajat acum postul de poliţie din Bâlteni, iar în cantină funcţionează atelierele liceului din localitate.

Vizualizări: 1,809

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: