Cum trebuie îngrijite mușcatele pentru a rămâne înflorite toată vara

În România mușcatele sunt unele dintre cele mai des întâlnite flori de interior sau exterior. Gospodinele care vor ca mușcatele lor să rămână toată vara pline de flori trebuie să știe un truc prin care să le îngrijească.

Gospodinele care sunt pasionate de plante știu să aprecieze frumusețea vizuală a florilor colorate, care pot prezenta nuanțe diverse, de la roșu la alb și altele. În principiu, mușcatele nu sunt dificil de întreținut sau de îngrijit. Nu sunt deloc pretențioase, în comparație cu alte flori, și pot tolera o gamă largă de condiții de mediu, menținându-se rezistente împotriva dăunătorilor sau a bolilor. Au nevoie să fie udate moderat, însă solul trebuie să fie întotdeauna bine drenat.

Mai întâi delicatele mușcate trebuie tăiate primăvara înainte de a le scoate la soare, și trebuie adăugat pământ proaspăt acolo unde este necesare.

Dacă le îngrijești în mod corespunzător, mușcatele pot să înflorească toată vara. Sunt unele dintre puținele plante în cazul cărora perioada de înflorire poate fi prolifică și extinsă. Dacă vrei să te bucuri de un spațiu plin de viață în grădina ta, trebuie neapărat să cunoști „trucul” pe care să-l pui în aplicare.

Pentru a te bucura de mușcate înflorite pe parcursul întregului sezon de vară, este suficient să fii atentă la câteva detalii ce au legătură cu condițiile în care cresc plantele. Spațiul în care ții mușcatele trebuie să fie deschis. Dacă ai aceste flori în casă, încearcă să te muți undeva în apropierea geamului sau pe balcon, pentru a beneficia de un loc aerisit constant.

În același timp, pentru a proteja florile de mușcate, este bine să ferești plantele de curenții puternici de aer, dar și de lumina puternică a soarelui. Încă din luna aprilie, mușcatele trebuie menținute departe de căldura directă. Așa, te vei putea bucura de flori bogate chiar până la începutul toamnei.

Este important să aplici îngrășământ lichid în apa cu care uzi planta. Pe eticheta produsului pe care îl vei achiziționa va fi notată exact De asemenea, trebuie respectată perioada de timp la care trebuie să fertilizezi floarea pentru a se dezvolta frumos.

Vizualizări: 3,462

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: