Un agricultor din Gorj a plantat cartofi în solar. Când recoltează cartofii noi și cu cât îi vinde!

Un agricultor din Gorj a pariat, în această primăvară, pe cartofii noi. I-a plantat în solarii și, în două săptămâni, îi recoltează și îi scoate la vânzare. Cornel Drăgulescu a pus bazele afacerii în agricultură în localitatea gorjeană Drăguțești și aduce legume proaspete orașenilor, la Târgu Jiu.  

Cornel Drăgulescu a cultivat mai multe solarii cu cartofi și, în curând, îi va vine în Târgu Jiu. Nu a fost o iarnă ușoară. A investit mult ca solariile să fie încălzite, iar cartofii să nu fie afectați de capriciile vremii.

"A fost mult de muncă, este investiție mare. Dacă nu încălzeam solariile, riscam să pierdem tot, înghețau cartofii. Am scos câțiva să vedem cum se prezintă. În cel mult două săptămâni, îi vom putea scoate și îi punem la vânzare la magazinul pe care îl deținem la Târgu Jiu. Se prezintă destul de bine. Cred că prețul va fi undeva la 5-6 lei pe kilogram. Indiferent de cât am cheltuit, nu putem să punem un pret prea mare pentru că riscăm să rămânem cu marfa nevândută. E marfă perisabilă și trebuie să fie un preț decent, ca să aibă toată lumea de câștigat", a mai spus agricultorul. 

În aceeași zonă, Cornel Drăgulescu va cultiva pepene și tot felul de legume.

Vizualizări: 4,231

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: