Cum trebuie să dezgheți corect frigiderul

Dacă frigiderul tău nu are funcția de dezghețare automată, atunci pentru curățirea și dezghețarea frigiderului este recomandat să ai în vedere unele aspecte. Există o serie de sfaturi despre cum poți să dezgheți corect frigiderul și ce trebuie să faci înainte de dezghețarea acestuia.

Este foarte important ca, înainte să te apuci de această operațiune, să scoți aparatul din priză și să lași ușile deschise.

Mai departe, scoate alimentele din frigider, scoate toate sertarele și pregătește-le pentru spălat. Poți să le speli în chiuvetă sau în cadă cu detergent lichid. De asemenea, trebuie să ai în vedere că apa rezultată din topirea gheții se va scurge, așadar este recomandat să ai la îndemână câteva prosoape.

Potrivit specialiștilor, atunci când vrei să dezgheți frigiderul este bine să lași gheața să se topească peste noapte. Cu toate acestea, experții susțin că cele mai periculoase bacterii se dezvoltă la temperaturi mai mari de 8 grade și mai mici de 63. Așadar, dacă ai unele alimente în congelator pe care vrei să le mai păstrezi, este recomandat să nu lași gheața să se topească peste noapte, decât în anumite condiții. Dacă totuși vrei să faci acest lucru, trebuie să te asiguri că tava în care se scurge apa este pusă la locul ei.

În cazul în care nu aveți unde să țineți alimentele din congelator, atunci trebuie să faceți cumva ca frigiderul să se dezghețe mai repede, mai ales în zilele călduroase. În acest caz, poți să folosești un recipient cu apă fierbinte pe care să îl pui în frigider, pentru ca acesta să se dezghețe mai rapid.

Evident, după ce ai dezghețat frigiderul, acesta trebuie curățat. Este recomandat să usuci bine pereții frigiderului înainte de a-l pune în funcțiune.

Vizualizări: 1,568

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: