Cum vor putea merge românii la teatru și cinema, de la 1 iunie

Românii vor putea merge la teatru, cinema şi alte evenimente culturale fără dovada vaccinului sau alte cerinţe legate de teste, dar până la 70% din capacitatea sălilor. Singura condiţie este purtarea măştii de protecţie, iar dacă se doreşte folosirea sălii la capacitate maximă trebuie ca toți participanții să fie persoane vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2.

Începând cu data de 1 iunie, teatrele, cinematografele și alte evenimente cultural-artistice organizate în spaţii închise, se vor deschide şi se va putea intra doar cu mască, fără dovada vaccinării sau test PCR.

Conform deciziei luate de Guvern cu privire la relaxarea măsurilor de restricţie de la 1 iunie, românii vor putea merge la teatru, cinema și alte evenimente culturale, artistice și de divertisment în spațiu închis fără dovada vaccinului, fără test negativ și fără dovada că au trecut prin boală.

Singura condiție este aceea de a purta mască de protecție.  ”Activitățile culturale, artistice și de divertisment fi organizate și desfășurate în spații închise cu participarea publicului până la 70% din capacitatea maximă a spațiului, dacă incidența cumulată la 14 zile a cazurilor din județ/localitate este mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori, cu obligativitatea purtării măștii de protecție. Organizatorul poate decide organizarea și desfășurarea activității cu un număr mai mare de persoane cu condiția ca toți participanții să fie persoane vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare”, a mai decis Guvernul.

Activitatea operatorilor economici desfășurată în spații închise, în domeniul sălilor de sport/fitness, va fi permisă cu participarea publicului până la 70% din capacitatea maximă a spațiului, dacă incidența cumulată la 14 zile a cazurilor din județ/localitate este mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori, fără purtarea măștii de protecție și cu asigurarea unei suprafețe de 7 mp/persoană.

Administratorul poate să permită accesul mai multor persoane cu condiția ca toți participanții să facă dovada vaccinării împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, asigurând și o suprafață de 4 mp/persoană.

Vizualizări: 1,490

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Timp liber:

Citește și: