Cunoscut ginecolog din Târgu Jiu s-a pensionat. Ce face acum!

Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu a rămas fără încă un doctor cu experienţă. Este vorba despre medicul ginecolog Ileana Ghimbaşi, care s-a pensionat după 30 de ani de activitate în cadrul Spitalului Judeţean. După zeci de ani de muncă în sistemul sanitar de stat, doctoriţa va mai profesa încă câţiva ani în mediul privat, pentru că, spune ea, se simte foarte bine şi îi face plăcere să continue legătura cu pacientele sale.

Medicul ginecolog Ileana Ghimbaşi este cel mai recent pensionar al Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu. Medicul spune că a fost o activitate cu bune şi cu rele şi le transmite tinerilor medici care practică această specializare să nu le fie ruşine să ceară şi o a doua părere. Cât despre paciente, medicul Ileana Ghimbaşi le transmite să creadă în doctori, să nu-şi neglijeze sănătatea şi să-şi facă consulturi medicale periodice. „Trei sau patru păreri de ochi văd mai bine decât una singură, să fie cinstiţi şi oneşti cu ei înşişi şi cu pacienţii lor. Este foarte important. Eu, fiind mai în vârstă şi aşa, am încercat să fiu ca o mamă pentru paciente şi bucuria noastră, a ginecologilor-obstetricieni, este când vin copiii pe care i-am adus pe lume, când vin la rândul lor cu copii”, a spus medicul ginecolog Ileana Ghimbaşi.

S-a apucat de legumicultură

Acum, că nu va mai fi la spital, doctorița Ghimbași s-a apucat de o nouă provocare. Aceasta și-a achiziționat un teren de 1.000 de metri pătraţi unde cultivă legume. „Voi fi în continuare la cabinet, cât o să pot. Deocamdată sunt tonică, m-am dedicat şi agriculturii, mi-am pus zarzavaturi, legume, avem un teren de o mie de metri undeva în afara oraşului şi am multă activitate încă. Am o mamă care este bătrână şi dependentă de mine, deci nu duc lipsă de activitate de acum încolo”, a mai spus medicul ginecolog Ileana Ghimbaşi. Pensionară de doar trei zile, medicul Ghimbaşi a petrecut ultima zi la serviciu alături de colegi, care i-au făcut mai multe surprize. Pentru a desluşi toate tainele legumiculturii, colegii i-au făcut cadou o carte care să o ajute la grădinărit.

Vizualizări: 32,923

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Tendințe:

Citește și: