Cum sa facem ca bateria laptopului sa tina mai mult?

Cu totii ne dorim sa avem baterii laptop cat mai rezistente pentru perioade cat mai lungi de timp. Mentor-Market.ro ne invata cum putem face asta. In primul rand este necesar sa inchidem si sa dezactivam unele aplicatii si componente.

AVERTISMENT: Inainte de a dezactiva orice componenta sau dispozitiv, asigurati-va ca dispozitivul nu este utilizat si ca nu este esential in continuarea functionarii laptopului. De exemplu, nu doriti sa dezactivati hard disk-ul care gazduieste sistemul de operare sau procesorul care ruleaza intreg laptopul. Dezactivati numai dispozitivele pe care le puteti opri.

Pentru a dezactiva dispozitivele neutilizate pe un sistem Windows, deschideti panoul de control al sistemului si gasiti Manager dispozitive. In Device Manager, componentele individuale sunt grupate pe categorii. De exemplu, adaptorii de retea vor include adesea atat adaptorul LAN, care asigura conectivitate Ethernet, si Wi-Fi, pentru retele fara fir.

Cei patru candidati standard pentru economisirea energiei sunt placa grafica (gasita sub adaptoarele de afisare), unitatea optica (gasita sub unitati DVD / CD-ROM) si adaptoarele Ethernet si Wi-Fi (in cadrul Adaptoarelor de retea). Gasiti dispozitivul pe care doriti sa il inchideti in cadrul categoriei relevante. Faceti click dreapta pe numele dispozitivului si selectati "Dezactivare" din meniul derulant.

In timp ce va aflati in Managerul de dispozitive, puteti dezactiva si porturile neutilizate. La fel ca un prelungitor lasat conectat la o priza, aceste porturi neutilizate au inca puterea care trece prin ele si conuma energie degeaba.

Impactul real asupra duratei de viata a bateriei va fi minim, dar daca sunteti disperat pentru inca un minut sau doua de viata, acest lucru va va ajuta. Aruncati o privire rapida la porturile dvs. si opriti orice nu este folosit, cum ar fi porturile USB fara nimic conectat la ele.

In timp ce puteti dezactiva porturile USB de pe un Mac utilizand programul terminal, acestea sunt folosite pentru a bloca un laptop Mac din motive de securitate. Nu va recomandam sa o faceti ca utilizator final, deoarece poate face ca sistemul sa nu functioneze corect. Cu toate acestea, puteti dezactiva Bluetooth si Wi-Fi din bara de meniuri din partea superioara a ecranului.

Reglati setarile

In timp ce va trebui sa utilizati in continuare afisajul si tastatura, puteti regla setarile pentru fiecare pentru a reduce consumul de energie. Unul dintre sursele de energie adesea ignorat este iluminarea de fundal a tastaturii. Daca nu sunteti in intuneric si nu aveti nevoie de lumina de fundal doar pentru a identifica fiecare cheie, opriti complet iluminarea. De obicei, puteti atribui o tasta rapida pentru aceasta functie.

Urmatorul canal de alimentare este ecranul. In timp ce, evident, trebuie sa-l pastrati in functiune pentru a utiliza laptopul, nu aveti nevoie de el in mod obligatoriu la o luminozitate sau rezolutie maxima. Multe laptopuri vor avea taste rapide pentru cresterea si scaderea luminozitatii ecranului, dar daca nu, acesta poate fi ajustat in panoul de control. Reducerea la 50% a afisajului atunci cand utilizati bateria poate adauga o perioada semnificativa de timp.

In plus, daca introduceti doar un document, nu aveti nevoie de toate detaliile oferite de un afisaj de 1080p sau mai mare. Adaptarea rezolutiei ecranului la o rezolutie de baza de 1.366-by-768 sau mai mica reduce cantitatea de energie utilizata in procesarea grafica, fara a afecta capacitatea dvs. de a lucra,  si permitand laptopului sa reziste putin mai mult.

Vizualizări: 3,883

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Tendințe:

Citește și: