Cununie la Reanimare: Am așteptat prea mult timp

Momente emoționante la Terapie Intensivă, unde primarul din Târgu Jiu a oficiat prima cununie din spital. O femeie care a suferit un infarct a spus „Da” cu branula în mână. S-a cununat cu bărbatul alături de care a împărțit ultimii 15 ani chiar la Reanimare. Cununia era programată la primărie, la Casa de căsătorii, dar femeia s-a îmbolnăvit și nu a vrut să renunțe la căsătorie nici în spital.

Maria Guță are 51 de ani. Constantin Anghel i-a devenit soț și în acte deși sunt împreună de 15 ani și au o fetiță în vârstă de 11 ani. A ajuns la spital, cu infarct, cu doar câteva zile înainte de cununie. „Mi-a venit rău pe stradă și a trebuit să vin la spital. Am avut dureri în piept mai demult, dar nu le-am băgat în seamă. Aveam programat să ne cununăm la primărie, dar nu s-a putut și apoi am aflat că putem și aici, în spital, așa că am zis să nu mai așteptăm că am așteptat destul. O să ne aducem mereu aminte de acest moment”, a mărturisit Maria Guță.

Chiar dacă le-a trecut prin gând să anuleze totul, au vrut să continue totul chiar și în spital. „Am vrut să anulăm, dar am așteptat prea mult timp și nu mai suportam. Avem 15 ani împreună și nu cred că vor fi schimbări majore. Sănătate să fie”, a spus Constantin Anghel, soțul femeii.

În ce stare este acum mireasa

Momentul a fost unul emoționat și pentru cadrele medicale de la Târgu Jiu. „În data de 21 mai, s-a prezentat la Camera de gardă femeia de 51 de ani, care a fost diagnosticată cu infarct miocardic acut. A fost internată la Terapie Intensivă. Avea programată cununia și nu a vrut să renunțe la acest eveniment. S-a oficiat căsătoria în salonul de la reanimare. A fost o ceremonie emoționantă pentru că pacienta nu avea voie să părăsească spitalul. A spus practic DA de pe patul de spital. Este o întâmplare mai deosebită, dar asta dovedește cât de mult se iubesc cei doi oameni. Starea ei este acum stabilă. Se va face bine și va merge în sânul familiei”, a dat asigurări Ion Borhină, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu.

Primarul Marcel Romanescu a fost cel care a oficiat cununia de la spital. A fost o premieră și pentru edil. „M-am bucurat pentru că am văzut că oamenii aceștia chiar se iubesc. Ei sunt de ceva timp împreună. De 15 ani. S-a petrecut un eveniment nefericit. Doamna a fost internată în spital. Angajații de la Evidența Populației le-au transmis că se pot cununa și acolo pentru că doamna nu se putea deplasa și am stabilit să mergem împreună cu ofițerul de stare civilă și să oficiem această cununie. A fost emoționant. Când intri în spital, nu te gândești la lucruri bune. Cea mai emoționată a fost fetița lor, de 11 ani și, în sufletul ei, cred că își dorea ca mami și tati să fie împreună legal. Ea stă cu mama, iar tatăl își desfășoară activitatea în transport, în extern”, a declarat primarul Marcel Romanescu.

foto: adevarul.ro

Vizualizări: 3,782

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Relații:

Citește și: