Curățarea pardoselilor - cum se face pentru eficientizare și rezultate rapide

Podeaua este unul dintre primele lucruri pe care oamenii le observă atunci când intră în casă, așa că este important să o păstrați curată. Indiferent dacă aveți mochetă, lemn de esență tare sau gresie, există anumiți pași pe care ar trebui să îi faceți pentru a vă asigura că acestea rămân în stare bună.

Iată câteva sfaturi pentru a vă curăța podelele în mod corect:

Podele cu mochetă: Aspirați-le în mod regulat folosind un aspirator profesional cu o putere de aspirare bună, potrivită tipului de pardoseala. Asigurați-vă că deplasați mobilierul pentru a putea ajunge în toate zonele din încăpere. La fiecare câteva luni, angajați un curățător de covoare profesionist pentru a vă curăța în profunzime covoarele și pentru a îndepărta orice murdărie sau pete încorporate. Sau, o variantă mai ușoară, este să utilizați chiar dvs. un detergent covoare potrivit, împreună cu un aspirator cu injecție extracție care va îndepărta murdăria din țesătură.

Podele din lemn masiv: Ștergeți praful cu mopul sau aspirați frecvent folosind un accesoriu cu perie moale pentru a evita zgârierea suprafeței. O dată pe săptămână, spălați cu un mop umed cu un detergent cu pH neutru, special conceput pentru podelele din lemn masiv. Evitați să udați prea mult podeaua - prea multă apă poate deteriora lemnul! Finisajele din ceară sau poliuretan pot necesita o îngrijire specială - consultați producătorul parchetului pentru instrucțiuni specifice privind modul de curățare și protecție a acestor tipuri de finisaje.

Pardoseli din gresie și faianță: Începeți prin a mătura sau aspira orice murdărie și resturi libere de pe suprafață. Apoi, ștergerea cu un mop profesional cu apă caldă și un detergent dedicat va fi de obicei suficientă (asigurați-vă că nu folosiți nimic abraziv!). Dacă aveți pete dificile sau linii de rosturi care necesită o atenție suplimentară, utilizați un detergent enzimatic special conceput pentru gresie - acesta va distruge murdăria încăpățânată fără a deteriora suprafața plăcilor.

De ce este important să vă păstrați podelele curate:

    • O podea curată este un semn al unei case bine îngrijite. Dacă primiți musafiri, aceștia vor observa dacă podelele dvs. sunt murdare. Prima impresie contează, știm cu toții asta.
    • Podelele murdare pot fi periculoase. Alunecările și căzăturile sunt mai susceptibile de a se produce pe suprafețe mai murdare, așa că este important să măturați și să spălați cu mopul în mod regulat pentru a preveni producerea de accidente în locuință.
    • Praful și murdăria se pot acumula pe podele, făcându-le mai greu de curățat în timp În cele din urmă , acest lucru va duce la zgârieturi și alte daune care pot fi dificil și costisitor de reparat 

Atunci când vine vorba de curățarea podelelor, trebuie să țineți cont de câteva lucruri. În primul rând, trebuie să alegeți dispozitivul de curățare a pardoselilor potrivit pentru această sarcină. În al doilea rând, trebuie să vă asigurați că folosiți accesoriile și tehnicile potrivite. Și, în al treilea rând, trebuie să aveți răbdare și să nu vă grăbiți. Ținând cont de aceste sfaturi, ar trebui să vă puteți face podelele să arate curate și strălucitoare în cel mai scurt timp!



Vizualizări: 925

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Tendințe:

Citește și: