Curentul: Ienicerii KGB - în faţa Palatului Victoria, pe 24 ianuarie

Ziarul Curentul publică în ediţia de luni dezvăluiri despre cine şi de ce vrea să scoată rezerviştii din armată în stradă pe 24 ianuarie. Potrivit ziarului, "mogulii" Vântu şi Voiculescu se tem de finalizarea unor mari dosare de corupţie în acest an şi se folosesc de liderii unor rezervişti care au avut strânse legături cu KGB. Iată un scurt pasaj din analiza "Curentul":

"Motivul agitaţiei şi sporirii intensităţii pe reţeaua media şi a urgenţei suspendării lui Băsescu: anul acesta se finalizează pentru doi mari moguli, proveniţi din arealul Securităţii, dosare grele în urma cărora se vor alege cu ani mulţi de puşcărie. Recapitulăm: la SOV avem un total de 7 (şapte) dosare penale:7+5ani=12 ani, dosarul de la TMB, 7 ani dosar disjuns, 12 ani dosar disjuns, 15 ani dosar DNA, 15 ani dosar DNA, cel puţin 10 ani, infracţiunile economice, plus 12 ani în noul dosar (citiţi numai în „Curentul“ de mâine). Total: 83 ani de pârnaie. Păcat însă că nu suntem în America să se cumuleze pedepsele. Probabil după contopiri va executa un 15 ani. Pâna una, alta noi vom dezvălui în „Curentul“ de mâine noul dosar penal al lui Nuş/SOV la PÎCCJ, deschis în decembrie 2010, unde riscă tot 12 ani de închisoare.
În ce-l priveşte pe bădia Felix, lucrurile stau cam aşa: dosarul ICA este finalizat şi este pe rol. Încă din 2008, procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie au dispus trimiterea în judecată a unui număr de 13 inculpaţi, în legătură cu privatizarea frauduloasă a Institutului de Cercetări Alimentare (S.C. I.C.A. S.A.) din Bucureşti, în folosul lui Dan Voiculescu, privatizare realizată prin subevaluarea bunurilor Institutului cu suma de 7.796.198 de euro. Astfel, a fost trimis în judecată inculpatul: Voiculescu Dan, şef de partid (PC), acţionar majoritar al S.C. „Grupul Industrial Voiculescu şi Compania“ (GRIVCO) SA Bucureşti, membru al Adunării Generale a Acţionarilor (A.G.A.) şi al Consiliului de Administraţie (C.A.) al Institutului de Chimie Alimentară (I.C.A.), în sarcina căruia s-au reţinut infracţiunile de folosire de către o persoană care îndeplineşte o funcţie de conducere într-un partid a influenţei şi autorităţii date de această calitate în scopul de a obţine, pentru sine sau pentru altul, bani, bunuri sau alte foloase necuvenite şi spălare de bani, ambele în formă continuată."

Detalii AICI.

Vizualizări: 87

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: