Cutremur de magnitudine 4,6 înregistrat luni seară. Update: Încă un cutremur după două ore

Un cutremur mediu cu magnitudinea 4,6 pe Richer s-a produs luni, la ora locală 20:46, în judeţul Arad, arată informaţiile publicate de Institutul Naţional de Cercetare - Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP).

Seismul s-a înregistrat la o adâncime de 15 kilometri în apropierea următoarelor oraşe: 24 km sud-est de Arad, 45 km nord-est de Timişoara, 77 km sud-est de Bekescsaba şi 89 km nord de Reşiţa. „Până în acest moment nu avem apeluri privind eventuale pagube. Se execută recunoașteri în municipiul Arad, orașele Curtici, Nădlac, Ineu, Sebiș, Ch Cris și localitățile Bârzava, Vinga, Gurahont, Birchiș”, a transmis ISU Arad, într-o postare pe Facebook.

Cea mai puternică mişcare tectonică din acest an, cu magnitudinea 5,7, a avut loc în data de 14 februarie, în judeţul Gorj, la o adâncime de 6,3 kilometri.

Până în acest moment nu sunt raportate pagube. O femeie a publicat pe internet imagini video, în care se observă cum se mișcă întreg cadrul.  „Cutremur înregistrat pe camere de supraveghere. A fost simțit ca și când trece un tren de mare viteză pe sub pământ...pe fracțiune de secundă”, a spus femeia. „Am fost in verandă și prima dată s-a auzit un zgomot că și cum sare cineva și pe urmă clătinatul”, a mai adăugat femeia.

Într-o altă filmare publicată pe Facebook sunetul produs de cutremur se aude mult mai clar, timp în care o pisică e vizibil speriată.

Cutremurul s-a resimțit destul de tare în Cluj,  dar și la Turda.

UPDATE:

Un al doilea cutremur s-a produs luni seara în județul Arad. Seismul s-a simțit în vestul țării, în mai multe județe, inclusiv în municipiul Cluj-Napoca.

Potrivit datelor preliminare publicate pe site-ul INFP, cutremurul a avut loc la ora 22:55:26 (ora României), în Crişana, judeţul Arad.

Seismul este unul mediu, cu magnitudinea ML 4.3, şi s-a produs la adâncimea de 10kilometri.

Vizualizări: 1,784

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: