Mini festival de folclor la Târgu Jiu

Doar trei ţări participă la Festivalul Internaţional de Folclor, care se desfăşoară în această săptămână la Târgu Jiu. Este vorba despre Serbia, Ucraina şi Bulgaria. Gheorghe Porumbel, directorul festivalului, susţine că numărul mic al invitaţilor din străinătate se datorează faptului că se doreşte şi promovarea ansamblurilor din România. Cert este că de la an la an, participarea este tot mai scăzută. Directorul Porumbel spune că festivalul va rămâne internațional, dar cu ansambluri naționale.

 Gazdele oferă invitaţilor cazare şi masă gratuită. De asemenea, suportă şi combustibilul necesar transportului pe teritoriul României. „Avem şi două situaţii în care i-am invitat şi n-au venit, respectiv Republica Moldova, care n-a putut să vină, şi Turcia, care n-a venit din cauza evenimentelor ce s-au produs acolo. Noi le asigurăm cazare, masă şi combustibl pentru transport doar pe teritoriul României”, a declarat Gheorghe Porumbel, directorul Festivalului Internaţional de Folclor. Deşi numărul ţărilor participante scade de la an la an, Porumbel spune că se va menţine acest festival. „Planul nostru a fost să avem anul acesta mai puţine ansambluri din afara ţării şi să trecem la o altfel de organizare. Va rămâne un festival internaţional, dar şi cu prezenţa unor ansambluri din ţară”, a precizat Porumbel.

Începând de luni şi până vineri, pe scena din centrul municipiului Târgu Jiu vor fi susţinute spectacole de dansuri şi muzică populară de ansambluri din Serbia, Ucraina şi Bulgaria. Printre invitaţii se afla şi Ansamblul folcloric „Mureşul” din Târgu Mureş şi Ansamblul „Timişul” din Timişoara. Festivalul Internaţional de Folclor se va încheia cu o seară românească, care va avea loc vineri, pe Insuliţă. Invitaţi în spectacol vor fi Emilia Dorobanţu şi Robert Târnăveanu. 

Vizualizări: 1,176

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Timp liber:

Citește și: