Cutremur puternic în China (VIDEO)

Un cutremur cu magnitudinea de aproape 7 grade Richter s-a înregistrat marți seară în provincia Sichuan din sud-vestul Chinei. Seismul a provocat decesul a cel puțin cinci victime, însă autoritățile se tem că până la 100 de persoane și-ar fi pierdut viața, iar alte câteva mii ar fi putut fi rănite. Bilanțul se bazează pe cifre cuprinse în recensământul realizat în 2010 în această regiune muntoasă și slab populată.

Epicentrul seismului a fost stabilit la 284 km către nord de capitala regională Chengdu, la o adâncime de 10 km. Unda de șoc a fost simțită și în Beijing, aflat la o distanță de 1.200 de km. 

Zona afectată de seism cuprinde Parcul național Jiuzhaigou, o regiune izolată a platoului tibetan, care figurează pe lista Patrimoniului mondial UNESCO. Această zonă este intens frecventată de turiști și este renumită pentru frumusețea lacurilor sale. Fotografiile postate pe rețelele de socializate au arătat mulțimi de oameni adunate pe străzile pline de moloz, potrivit Agerpres.

Echipe de salvare au fost trimise în regiunea afectată pentru a demara operațiunile de urgență,  China este frecvent lovită de seisme în special în regiunile montane din vest și sud-vest.

Vizualizări: 621

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Externe:

Citește și: