Dacia Duster EDC prezentată la Paris

Dacia Duster EDC este una dintre surprizele pregatite pe Grupul Renault pentru Salonul Auto de la Paris (1-16 octombrie pentru public, 29-30 septembrie pentru presa). Masina este expusa la standul marcii Dacia in cadrul salonului, alaturi de versiunile restilizate ale Dacia Sandero, Dacia Sandero Stepway, Dacia Logan si Dacia Logan MCV.

Cutia de viteze EDC (Efficient Dual Clutch), cu dublu ambreiaj, este una dintre cele mai moderne tipuri de transmisie din lume. Renault ofera aceasta cutie de viteze cu 6 si 7 trepte de viteza, plus marsarier, in functie de motorizare. Ramane de vazut in cursul acestei zile, joi, 29 septembrie, ce versiune a transmisiei EDC va fi montata pe Dacia Duster. Vom reveni cu UPDATE in aceasta stire in jurul pranzului, cand toate informatiile despre noutatile Dacia vor fi publice.

In catalogul Salonului Auto de la Paris sunt numite toate noutatile Dacia, inclusiv Dacia Duster EDC – noutate tinuta secreta pana acum. Transmisia EDC este caracterizata de timpi de schimbare a treptelor foarte rapizi (inalta performanta), consum redus de combustibil si fiabilitate ridicata.

Dacia Duster pentru piata europeana este oferit cu motorizari diesel si pe benzina asociate exclusiv unor transmisii manuale cu 5 si 6 trepte. In unele piete in care Duster este comercializat sub sigla Renault, masina este disponibila cu o transmisie automata cu convertizor de cuplu – o cutie de viteze inferioara ca perfomante celei EDC. Acum, iata vine vremea ca si Dacia Duster sa primeasca o transmisie automata. Si nu oricum, fiind vorba de cea mai performanta cutie de viteze dezvoltata de Renault.

Vizualizări: 2,755

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Tendințe:

Citește și: