Pokemon Go, interzis în bazele militare

Armata israeliană a anunțat că din rațiuni de securitate în niciuna din bazele sale nu poate fi jucat popularul joc Pokemon Go. 

Divizia pentru Securitatea Informației din cadrul Armatei israeliene a anunțat că nu permite ca acest joc să poată fi rulat în interiorul facilităților sale militare din cauza utilizării camerei video a telefonului mobil și a funcțiilor de geolocație de care dispun telefoanele moderne. Aceste informații ar putea fi exploatate de elemente ostile.

De asemenea, oficiali militari israelieni s-au arătat îngrijorați de acele aplicații mobile care arată similar jocului Pokemon Go dar care sunt create pentru colectarea datelor.

''Jocul este o sursă pentru strângerea informațiilor'', a indicat departamentul într-o notă de avertizare transmisă soldaților și ofițerilor, atenționând foarte clar că ''jocul nu poate fi jucat într-o bază a armatei''.

De asemenea Armata israeliană le-a interzis soldaților activi să dezvăluie pe rețelele de socializare că se află în serviciul armatei. (A.P.)

Vizualizări: 773

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Tendințe:

Citește și: