Daniel Burlan: Nu pot să trec peste niște derapaje mari

Daniel Burlan, fostul președinte al Directoratului Complexului Energetic Oltenia, declară că nu înțelege de ce se grăbește Consiliul de Supraveghere să ducă selecția la bun sfârșit. Ar fi trebuit să se aștepte și rezolvarea contestațiilor, dar acest lucru nu s-a întâmplat. Tocmai pentru că au apărut foarte multe semne de întrebare în jurul acestei proceduri, un membru CS, Vladimir Tanasiev, a cerut anularea selecției.

Burlan a fost întrebat, într-o emisiune la Gorj TV, despre această procedură: „Oamenii ăștia au uitat să spună că Burlan a fost președintele Directoratului timp de patru ani, cunoaște regulamentele. Nu pot să trec așa ușor peste niște derapaje mari ale acestui proces de selecție. Derapajele au început când a fost aleasă această firmă, Arc Consulting. A fost indicată firma și pentru a-i da credibilitate s-a pus o valoare de 4.500 de lei pe candidat, pe bucată. De parcă membrul din Directorat e la bucată. În procedurile noastre scrie clar. Pentru valori mai mari de 20 de mii de lei trebuie să ai minim trei ofertanți. Valoarea contractului e de 22.500, trebuia să fie cel puțin trei ofertanți pentru această procedură”, a punctat Daniel Burlan.

Fostul manager al companiei spune că sunt zece candidați care au depus contestații și nu au fost rezolvate. Cum poate să continue procedura de selecție? „Dacă se face selecția celor trei candidați și rezultă că toți cei 10 care au contestat sunt mai buni ca cei trei, ce faci? Îi revoci pe ăștia trei și pui cinci care pot să se califice de drept? CS s-a cam grăbit. Nu a așteptat rezolvarea contestației. Nu știu de ce s-a grăbit”, a mai afirmat Daniel Burlan, la Gorj TV.

Procedura ar putea rămâne în aer pentru că Vladimir Tanasiev, supraveghetor al companiei, a cerut să fie reluată de la zero selecția de la CE Oltenia.

Vizualizări: 2,782

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: