Dansul, benefic pentru creier și inimă

Conform unui studiu realizat de oameni de știință de la Universitatea din Sydney (Australia), dansul ar avea efecte benefice asupra inimii. Concluziile cercetării arată că acesta este bun nu numai pentru inimă, ci poate stimula și creierul și funcțiile cognitive.

Cercetătorii au analizat 11 grupuri cuprinzând 48.000 de adulți de peste 40 de ani, fără antecedente cardiace la începutul cercetării. Din cele 48.000 de persoane, numai 3.100 au declarat că dansează regulat. La acestea s-a constatat o stare fizică generală foarte bună. În plus oamenii păreau mai tineri, aveau un indice de masă corporală (IMC) mai bun decât media, sufereau mai puțin de boli lungi și făceau mai multă mișcare, indiferent de intensitatea cu care dansau.

Se știa deja că o activitate fizică moderată protejează inima și arterele și din acest motiv se recomandă adesea celor care nu sunt fani ai sportului să meargă pe jos 30 de minute pe zi. Și în acest regim se simt avantajele. Ceea ce este interesant la practicarea dansului este nu numai faptul că înseamnă mișcare, ci și că stimulează capacitățile cognitive, solicitând coordonarea mișcărilor. Beneficiile acestui tip de mișcare sunt mari, chiar dacă nivelul nu este cel al unor dansatori profesioniști.

Se recomandă alegerea unor cursuri cu genul preferat: jazz modern, hip-hop, dans african, oriental sau folcloric. Principală este mișcarea pe un anumit ritm pentru a păstra o formă bună a corpului și organismului. (A.A.)

Vizualizări: 1,546

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: