Sistemul de elongaţii a dublat numărul pacienţilor Spitalului Novaci

Sistemul modern de elongaţii, pus în funcţiune de aproximativ o lună, a dublat numărul pacienţilor de la Compartimentul Recuperare Medicală Balneo- Fizioterapie. Cu ajutorul acestui aparat pot fi tratate durerile de spate şi recuperarea după o hernie de disc sau cervicală. Din cauza numărului mare al pacienţilor, conducerea spitalului a decis să amenajeze o sală de recuperare mult mai spaţioasă.

Spitalul Orăşenesc Novaci se poate lăuda cu aparatură modernă pentru tratarea herniilor de disc. În urmă cu aproximativ o lună, a fost pus în funcţiune un sistem de elongaţie cu ajutorul căruia pot fi tratate durerile de spate şi recuperarea după o hernie de disc sau cervicală. În doar câteva săptămâni, numărul pacienţilor de la Compartimentul Recuperare Medicală Balneo- Fizioterapie s-a dublat. „Dacă până la achiziţia acestui sistem de elongaţii pentru coloana vertebrală aveam în jur de 12-14 pacienţii/zi, acum la Compartimentul Recuperare Medicală Balneo- Fizioterapie se înregistrează 32-35 de pacienţi/zilnic. Pentru că avem un număr mare de pacienţi, ne-am gândit să amenajăm o altă sală de recuperare mai spaţioasă. Vom demara lucrările în cel mult două săptămâni, iar costurile vor fi minime întrucât le vom efectua în regim propriu”, a declarat Emil Grigore, managerul Spitalului Novaci. Aparatul are o valoare de 53.000 de lei şi a fost achiziţionat cu ajutorul unor sponsorizări. „Pacienţii care vin să se trateze cu ajutorul sistemului de elongaţii nu vor plăti nimic deoarece cheltuielile sunt suportate de spital. Oamenii nu trebuie să aibă decât bilet de trimitere de la medicul de familie şi cardul de sănătate. Şedinţele se pot face şi prin Ambulatoriu, însă este recomandat ca pacienţii să rămână internaţi pe toată perioada tratamentului întrucât după şedinţa cu sistemul de elongaţie trebuie să stea la pat cam o oră. De asemenea, elongaţia se efectuează în paralel cu proceduri de kinetoterapie şi fizioterapie”, a mai precizat managerul Emil Grigore.

Pacienţii, mulţumiţi după primele şedinţe
Deşi pentru tratarea durerilor de spate sunt necesare 10-12 şedinţe, pacienţii spun că se observă o îmbunătăţire a stării de sănătate după primele şedinţe. Printre cei care s-au grăbit să apeleze la sistemul de elongaţii s-au aflat şi gorjeni, care anual frecventau diferite centre de recuperare din ţară. „Eu am multiple discopatii lombare şi cervicale, iar de câţiva ani mergeam la centrul de recuperare din Eforie Nord. Era foarte departe, dar n-aveam altă soluţie. Aveam dureri lombare groaznice, care se manifestau şi pe picior, până la vârful degetelor. Observând că, de la începutul anului, după efectuarea mai multor serii de tratament injectabil cu antiinflamatoare şi antialgice, starea sănătăţii mele nu s-a îmbunătăţit şi totodată aflând despre achiziţionarea recentă a masei de elongaţii în cadrul acestei unităţi sanitare, am considerat-o ca pe o ultimă speranţă în tratarea acestei afecţiuni. După efectuarea celei de-a treia şedinţe de elongaţie şi, bineînţeles îmbinată cu şedinţele de kinetoterapie, fizioterapie extreme de eficiente înaintea elongaţiei, durerea a dispărut ca un miracol”, a declarat Veronica Catană, o pacientă din Târgu Jiu care a scăpat de operaţie cu ajutorul sistemului de elongaţii. Pacienţii se declară mulţumiţi şi de modul în care sunt trataţi de specialiştii Spitalului Novaci. Oamenii spun că inclusiv mâncarea şi curăţenia din acest spital ar trebui să constituie modele şi pentru celelalte unităţi spitaliceşti din judeţ.

Vizualizări: 5,274

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: