De ce ar trebui să pui piper negru în cafea!

Mulți oameni cred că piperul negru nu se potrivește foarte bine cu cafeaua dar realitatea îi contrazice. Cafeaua cu piper nu este doar foarte gustoasă ci și foarte utilă pentru sănătate, ajutând la pierderea în greutate, la întărirea imunității și la curățarea organismului de toxine.

Tradiția de a adăuga piper negru la băutura revigorantă a început cu multe secole în urmă, când comercianții arabi au început să prăjească boabele de cafea împreună cu piper negru pentru a le păstra gustul și aroma mai mult timp. Ulterior s-a dovedit că acest condiment, pe lângă faptul că "păstrează" proprietățile gustative ale boabelor de cafea, aduce mari beneficii organismului.

Proprietățile revigorante ale cofeinei sunt multiplicate atunci când se adaugă piper negru pentru că acesta îmbunătățește circulația sângelui, oxigenează creierul și îmbunătățește concentrarea. În plus, tandemul cofeină și piper activează memoria pe termen scurt, ceea ce facilitează reținerea unor cantități mari de informații, relatează The Health Site.

Atât boabele de cafea, cât și piperul negru sunt surse bogate de antioxidanți. Aceștia protejează organismul de daunele provocate de radicalii liberi, opresc procesele inflamatorii din organism, încetinesc îmbătrânirea, previn formarea ridurilor, îmbunătățesc starea pielii și o protejează de efectele nocive ale radiațiilor ultraviolete.

Combinația acestor două ingrediente stimulează producția hormonului "fericirii", serotonina, la fel de bine ca și ciocolata, dar, în același timp, conține o cantitate minimă de calorii. Pepperina, substanța activă din piper, accelerează procesele metabolice și asigură o detoxifiere eficientă a organismului.

Trebuie precizat că această băutură nu este potrivită pentru persoanele care suferă de boli gastrointestinale pentru că piperul poate deveni un iritant prea puternic pentru membranele mucoase inflamate.

Vizualizări: 2,622

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: