De ce sa folosesti granule de clor pentru piscina?

A va asigura ca aveti substantele chimice potrivite pentru piscina este o parte vitala a intretinerii. Pentru multi dintre noi, clorul va fi dezinfectantul de baza, ajutand sa ne mentinem apa limpede, curata si sigura.

Cu toate acestea, ca si in orice lucru cand vine vorba de intretinerea piscinei, exista mai multe optiuni cand vine vorba de ce clor utilizati. Desi ar trebui sa va asigurati intotdeauna ca alegeti o marca de inalta calitate si de incredere, alegerea dintre stilul de clor depinde in intregime de proprietar.

Exista avantaje atat pentru tablete, cat si pentru granule, iar in acest blog, va vom ajuta sa alegeti care este cel mai bun pentru voi.

Dupa cum am mentionat mai sus, clorul este alegerea numarul unu pentru dezinfectantii pentru piscine. Substanta chimica, atunci cand este plasata in apa, ucide orice microbi prezenti, facand piscina sigura pentru inotatori.

Desigur, clorul nu este singurul produs chimic necesar pentru o buna gestionare a piscinei. Alte produse, cum ar fi factorii de crestere si reduceri de alcalinitate si pH, joaca un rol esential, dar o parte a sarcinii lor este de a ajuta clorul sa functioneze in siguranta si eficient.

Tablete cu clor

Probabil ca cea mai comuna forma de clor este sub forma de tableta alba. Aceste tablete contin o concentratie mai mare de clor care se descompune intr-o perioada de timp - de obicei in jur de cinci zile, dar aceasta poate varia in functie de dimensiune si conditii.

Avantajul tabletelor de clor pentru piscine

Cel mai semnificativ beneficiu al folosirii tabletelor de clor pentru piscina voastra este natura pe termen mai lung in comparatie cu granulele. Odata ce obtineti doza potrivita, nu ar trebui sa mai adaugati un alt tratament cu clor timp de cel putin cateva zile.

Granule de clor

O alta forma populara de clor pentru piscine este granulele. Spre deosebire de tablete, granulele vin intr-o concentratie semnificativ mai mica, ceea ce, impreuna cu dimensiunea lor, le face usor de dizolvat in apa. Pentru a adauga granule de clor in apa, pur si simplu le stropiti pe suprafata in loc sa folositi un dozator.

Avantajul granulelor de clor pentru piscine

Principalul punct de vanzare al granulelor fata de tablete este viteza lor. Deoarece se dizolva mai repede, pot actiona mai repede impotriva algelor si bacteriilor. Acesta este avantajul care face ca granulele sa fie de preferat pentru tratamentele de soc, de exemplu.

Clorul este substanta chimica cel mai des folosita pentru a mentine piscinele si jacuzzi-urile fara bacterii care pot fi periculoase pentru oameni. Pe site-ul magazinului Piscineservice.ro clientii pot gasi mai multe tipuri de clor care sa se potriveasca nevoilor!

Clorul ucide bacteriile printr-o reactie chimica destul de simpla. Solutia de clor pe care o turnati in apa se descompune in multe substante chimice diferite, inclusiv acidul hipocloros (HOCl) si ionul de hipoclorit (OCl-). Ambele ucid microorganismele si bacteriile atacand lipidele din peretii celulari si distrugand enzimele si structurile din interiorul celulei, facandu-le oxidate si inofensive. Diferenta dintre HOCl si OCl- este viteza cu care se oxideaza. Acidul hipocloros este capabil sa oxideze organismele in cateva secunde, in timp ce ionul de hipoclorit poate dura pana la 30 de minute.

Nivelurile de HOCl si OCl- variaza in functie de nivelul pH-ului piscinei. Daca pH-ul este prea mare, nu este prezent suficient HOCl si curatarea piscinei poate dura mult mai mult decat in mod normal. In mod ideal, nivelul pH-ului din piscina ar trebui sa fie intre 7 si 8; 7,4 este ideal - acesta este pH-ul lacrimilor umane. Odata ce HOCl si OCl- au terminat curatarea piscinei, ele fie se combina cu o alta substanta chimica, cum ar fi amoniacul, fie sunt descompuse in atomi unici. Ambele procese fac clorul inofensiv. Lumina soarelui accelereaza aceste procese. Trebuie sa continuati sa adaugati clor in piscina pe masura ce se defecteaza.

In timp ce proprietatile de ucidere a bacteriilor ale clorului sunt foarte utile, clorul are si unele efecte secundare care pot fi enervante pentru oameni si, posibil, chiar periculoase. Clorul are un miros deosebit, pe care majoritatea il considera neplacut, iar unii il gasesc coplesitor. Exista, de asemenea, „factorul de mancarime” -- clorul poate face ca anumite tipuri de piele sa devina mancarimi si iritatii. Ionul de hipoclorit face ca multe tesaturi sa se estompeze rapid atunci cand nu sunt clatite imediat dupa iesirea din piscina. Acesta este motivul pentru care costumul tau de baie arata decolorat si purtat atat de devreme vara.

Cantitati extrem de mari de clor gazos care plutesc deasupra piscinei pot fi periculoase pentru respiratie. Unele companii au dezvoltat alternative la clor, inclusiv alte produse chimice si generatoare de ioni. Unele dintre acestea sunt alternative bune, dar nu ating curatenia, nivelurile de oxidare sau pretul scazut pe care le ofera clorul.

In cele din urma, indiferent de forma pe care ati ales-o, ambele indeplinesc acelasi rol. Preferinta ta se reduce pur si simplu la nevoile piscinei si la cat timp ai la dispozitie.

Daca observati ca substantele chimice din piscina cresc si scad zilnic din cauza expunerii la soare, a resturilor sau a unui alt motiv extern, atunci granulele ar putea fi cea mai buna alegere, deoarece acestea sunt mai reactive.

Pe de alta parte, daca piscina este relativ stabila atunci cand este intretinuta corect, tabletele de clor sunt adesea cea mai buna alegere, deoarece acestea sunt mai usor de gestionat pe termen lung.

Multi proprietari considera, totusi, ca cea mai buna alegere este o combinatie a celor doua. In timp ce intretinerea generala este mai simpla cu tablete, socul cu clor se face aproape intotdeauna cu granule. Prin urmare, ati putea alege sa aveti ambele optiuni la indemana.

Vizualizări: 374

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: