După cât timp să porniți un frigider nou: sfaturi pentru a nu greși

A avea ceva nou provoacă sentimente contradictorii: pe de o parte, doriți întotdeauna să folosiți obiectul pe care tocmai l-ați cumpărat, pe de altă parte, vă este teamă să nu-l uzați sau, mai rău, să nu-l deteriorați.

Când vorbim despre aparate de uz casnic, totul este amplificat. Aparatele electrocasnice reprezintă o adevărată investiție economică; ele sunt o parte fundamentală a mobilierului de acasă și sunt absolut indispensabile pentru desfășurarea vieții de zi cu zi.

Pentru ca acestea să rămână eficiente pentru o perioadă lungă de timp, nu este suficient să cumperi cel mai nou model de pe piață, ci trebuie să ai grijă de ele, făcând o întreținere de rutină în mod regulat și, mai ales, să înveți cum funcționează corect. Pentru că pentru fiecare aparat există un mod corect de utilizare și unul greșit. Gândul că "este la fel" este primul pas spre distrugerea aparatului dumneavoastră și spre defectarea acestuia.

Pornirea frigiderului pentru prima dată, de exemplu, are propriile reguli. Cunoașterea și respectarea acestora este importantă pentru un bun început. Pentru a le cunoaște, nu trebuie decât să continuați să citiți acest articol!

Noul frigider: când să îl porniți?

Alegerea între numeroasele modele de frigidere disponibile este complicată. Există multe mărci bune care au produs aparate în care tehnologia și eco-sustenabilitatea se îmbină. Frigider LG, frigider Bosch sunt doar două din numele de pe lista celor mai bune frigidere disponibile.

Este logic că achiziția trebuie făcută prin potrivirea tipului de frigider cu dimensiunea locului în care va fi amplasat. Funcțiile trebuie, de asemenea, să fie evaluate cu atenție în funcție de nevoile și așteptările de utilizare ale fiecăruia. În ceea ce privește clasa energetică, este întotdeauna mai bine să alegeți o gamă înaltă, deoarece aceasta garantează economii considerabile în ceea ce privește consumul de energie de-a lungul timpului, chiar dacă costă mai mult pe moment.

Frigider LG - oferte

Odată ce ți-ai rezolvat îndoielile legate de ce model să cumperi, mai este una care ar trebui să îți vină în minte: după cât timp poate fi pornit un frigider nou? Este corect să răspundem la această întrebare în mod simplu și la fel de direct. Deci, să spunem imediat că prima pornire a unui frigider ar trebui să aibă loc la cel puțin două ore după ce acesta intră în casă. Dacă, în timpul transportului, aparatul a fost așezat pe orizontală, trebuie să așteptați cel puțin 4 ore.

După cât timp să porniți noul frigider și de ce să așteptați

De regulă, trebuie să așteptați cel puțin câteva ore înainte de a conecta frigiderul la rețeaua electrică și de a-l pune în funcțiune. Această recomandare vă va fi făcută cu siguranță de către vânzător și o veți găsi scrisă și în manualul de instrucțiuni.

Frigider Bosch - oferte

Această așteptare este necesară pentru a permite uleiului din motorul aparatului să se așeze corect (în timpul transportului, acesta ar putea aluneca accidental și ajunge în circuitele aparatului). Deoarece uleiul lucrează împreună cu gazul refrigerant, este esențial ca acesta să funcționeze corect.

Frigider LG - oferte

Aceste recomandări se aplică nu numai frigiderului, ci și tuturor aparatelor care utilizează freon. Așadar, atunci când cumpărați un aparat de aer condiționat, un uscător de rufe cu pompă de căldură sau un congelator, cel mai bine este să așteptați o perioadă de timp înainte de a le pune în funcțiune.

Cât timp trebuie să stea un frigider nemișcat după ce a fost transportat pe orizontală?

Atunci când transportați un frigider acasă, poate fi necesar să îl întoarceți pe orizontală. Acest lucru poate fi riscant, deoarece uleiul poate ajunge în circuitul aparatului și se poate amesteca cu gazul refrigerant. Așteptarea a 4 ore este cea mai bună soluție.

Cum să transportați un frigider pe orizontală

Atunci când transportați un frigider pe orizontală, ar fi bine să vă luați măsuri de precauție. Dacă ați angaja o companie profesionistă, aceasta ar trebui să facă acest lucru pentru dumneavoastră, dar este întotdeauna bine să vă interesați de aceste aspecte. Cu toate acestea, ar trebui să întrebați, de asemenea, cum a avut loc transferul, pentru a ajusta în mod corespunzător durata de staționare a frigiderului după transport.

Frigider Bosch - oferte

În cazul în care este necesar să așezați la orizontală frigiderul pentru a-l transporta, cel mai bine este să îl așezați pe o parte și nu pe spate sau în față. În acest fel, evitați să deteriorați evaporatorul extern, ceea ce ar duce la pierderea unei părți din gazul refrigerant. Consecințele asupra funcționării pot fi foarte grave și cu siguranță nu este un mod bun de a inaugura noul frigider!

Încercați să nu puneți niciodată aparatul cu capul în jos: circuitele ar putea fi ușor deteriorate.

Înainte de a porni un frigider nou, curățați-l

Știți cum ați putea folosi orele de dinainte de a porni noul frigider? Prin curățare! O igienizare sănătoasă cu siguranță nu-i va face rău.

Pregătiți o soluție de apă călduță și bicarbonat de sodiu. Alternativ, puteți folosi oțet alb și puțină lămâie (pentru parfum). De asemenea, puteți folosi produse ambalate, dar este întotdeauna mai bine să alegeți produse naturale pentru a evita contaminarea alimentelor.

Înmuiați o cârpă moale în soluție și apoi curățați diferitele rafturi ale frigiderului. Scoateți sertarele pentru a curăța bine interiorul compartimentului și pe ele însele. Când ați terminat, ștergeți totul și puneți sertarele la loc.

Acum frigiderul este gata să fie pornit!

Vizualizări: 10,926

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: