Cum salvezi bradul de Crăciun de felina din casă

Aveți un animăluț în casă și vă face probleme cu bradul de Crăciun? Apelați la o serie de trucuri care nu impun neapărat să legați bradul de tavan, deși ar fi și aceasta o idee dacă vă permite spațiul.

Ar fi bine să încercați să distrugeți „relația” dintre pisică și bradul de Crăciun dacă vă doriți să-l păstrați împodobit mai multe săptămâni. În funcție de forma bradului pisica va alege să își facă acolo un adăpost dacă acesta are ramuri mari și stufoase în partea de jos.

Un pom cât mai înalt, dar cu crengi rare în partea sa de jos, nu va mai fi la fel de atractiv pentru pisică. Nu este bine să decorați bradul imediat ce l-ați băgat în casă ci lăsați pisica să se obișnuiască cu el și apoi atenționați-o să se îndepărteze. 

Nu e bine să decorați bradul în prezența pisicii, pentru că toate ornamentele sunt percepute de animăluț ca jucării, iar munca vă va fi mult îngreunată. Ar fi bine să evitați decorațiunile casante, din motive evidente, dar și cele sclipitoare sau reflectorizante, precum și beteala.

Dacă totuși bradul devine prea atractiv pentru felina casei încercați metode repelente care, poate, o vor ține mai departe de brad. În cazul în care nu vedeți rezultate ancorați-l cât mai bine pentru a limita pierderile, mai ales dacă știți că este imposibil să despărțiți pisica de brad. Până la urmă e Crăciunul și trebuie să aibă și felina o bucurie!

Galerie foto


Vizualizări: 893

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: