Decizia prin care CE Oltenia a salvat 15 locuri de muncă

Tribunalul Dolj a acceptat marţi, 23 februarie, solicitarea Complexului Energetic Oltenia de înlocuire a administratorului judiciar de la Termo Craiova SRL, firmă aflată în insolvenţă. CE Oltenia este principalul creditor înscris la masa credală, având drept de vot pentru 80,21% din creanţe. Vechea conducere a CE Oltenia acceptase numirea ca lichidator a Siomax SPRL Târgu Jiu, pentru un tarif lunar de 21.500 de euro fără TVA. Noua conducere a CE Oltenia, prin managerul Laurenţiu Ciobotărică, a cerut, în baza unor oferte primite, desemnarea ca administrator judiciar a firmei ACM Corporate IPURL, pentru un tarif de 5.000 de euro pe lună fără TVA, adică de patru ori mai puţin ca până acum.

Decizia este una foarte importantă şi pentru CE Oltenia, deoarece 80,21% din sumele recuperate de Termo Craiova SRL ajung în conturile societăţii. Inclusiv din economia lunară de 15.500 de euro fără TVA pe care o face Termo Craiova SRL din schimbarea administratorului, o cotă de 80,21% ajunge la Complexul Energetic. Pe perioada de trei ani, cât durează procesul de reorganizare, economia este de peste o jumătate de milion de euro.

Practic, printr-o simplă decizie administrativă a managerului Ciobotărică, pot fi salvate 15 locuri de muncă, din banii care vor intra lunar la complex, în loc să intre la firma de lichidare.

 Siomax a beneficiat însă de tariful de 21.500 de euro pe lună fără TVA în perioada martie 2015 - ianuarie 2016.

Vizualizări: 5,300

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: