Alege protecţia solară potrivită pentru a nu arde pielea

Când vine vara toată lumea vrea să se bronzeze sănătos și rapid. Pentru un bronz frumos, dar şi sănătos, trebuie totuşi ceva efort şi mai ales protecţie solară pe care trebuie să ştii cum o alegi și cum o aplici.

Există anumite reguli foarte importante pentru a alege protecţia solară şi acestea ţin seama de vârsta persoanei dar şi de tipul de piele.

-      copii sub 14 ani și persoane cu pielea albă, translucidă, care se înroșesc imediat la contactul cu soarele trebuie să folosească obligatoriu factor de protecție 40 sau 50.

-      copii peste 14 ani și adulți cu pielea normală, nici prea deschisă, nici prea închisă, care se bronzează dar se și înroșesc ușor trebuie să folosească factor de protecție 30.

-      copii peste 14 ani și adulți cu pielea măslinie, puțin mai închisă la culoare, care se bronzează ușor și se înroșesc rar pot folosi factor de protecție 20.

Pe piaţă se mai găsesc loțiunile cu factor de protecție 10 sau uleiurile de plajă, dar acestea se folosesc numai dacă ați stat deja la soare câteva zile și v-ați bronzat deja fără arsuri solare, și de regulă dimineața sau după-amiaza, când soarele este blând.

Cum se aplică protecţia solară:

Loţiunea se aplică cu aproximativ o oră înainte de a merge la plajă și se reaplică la interval de 2-3 ore. După ce vă treziți și faceți dușul de dimineață, aplicați protecția solară în locul cremei de corp.

Mituri despre uleiurile naturale:

O greșeală frecventă pe care o facem este să folosim uleiuri naturale la plajă, pentru protecție solară. Este un pericol foarte mare pentru pielea noastră, fiindcă uleiurile naturale nu conțin factor de protecție, sau conţin natural un factor de protectie foarte mic.

Uleiul de măsline, ulei de cocos sau altă variantă populară nu face decât să creeze o peliculă la suprafața pielii, care oferă senzația de hidratare. Vă veți bronza mai rapid, fiindcă pielea se va încinge, însă vă puteți alege și cu arsuri solare de toată frumusețea.

Vizualizări: 533

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: