Decizie în privința minerilor discriminați

Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării a luat marți în discuție sesizarea Asociației Global Inclusion, cu privire la discriminarea unor categorii de mineri. Plângerea se referă la faptul că minerii pensionați înainte de 2011 primesc pensii mai mici decât cei ieșiți la pensie după 2011. 

Iulian Ionescu, președintele Asociației Global Inclusion, a spus că audierile au durat trei ore, dar în final a reușit să-i convingă pe cei de la CNCD să admită judecarea plângerii pe fond. "Plângerea a fost admisă, este o mare victorie. Trebuie să depunem documente doveditoare până pe 15 septembrie, îi aștept pe minerii nedreptățiți cu deciziile de pensionare. Trebuie să demonstrăm că sunt diferențe de pensii pentru oameni care au lucrat în aceleași condiții, pe același loc de muncă", a spus Iulian Ionescu.

Guvernul a dat în luna mai o hotărâre prin care a modificat legea prin care erau recalculate pensiile celor care au avut gradul I și II, astfel încât după recalculare nu au primit nimic. Sunt circa 50.000 de oameni care se simt nedreptățiți de această lege, din care 4.200 în Gorj. 

Vizualizări: 3,767

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: