Lucruri din casă despre care nu ştii că expiră

În ceea ce priveşte alimentele lucrurile sunt clare şi ne-am obișnuit deja să verificăm termenul de valabilitate. Nu trebuie însă să uităm să le acordăm o atenție cuvenită și celorlalte lucruri din casă, pentru că folosirea lor după data de expirare ne-ar putea cauza probleme.

Chiar în dormitor găseşti lucruri pe care trebuie să le schimbi sau să le reîmprospătezi din când în când, să nu mai vorbim de cele din baie şi, mai ales, diverse lucruri din bucătărie.

Perna este cea care te ajută să ai un somn odihnitor și liniștit seară de seară, însă nu știi cât de mult poate dăuna sănătății tale. Odată cu trecerea timpului, aceasta devine un mediu favorabil pentru dezvoltarea acarienilor, reține foarte mult praf și poate provoca dureri ale gâtului din cauza pierderii formei sale inițiale.

Un alt obiect foarte des folosit care reprezintă mediul perfect pentru dezvoltarea infecțiilor fungice sunt șlapii. Încearcă să îi speli corespunzător cât mai des posibil, pentru a evita să te trezești cu mari neplăceri la degete.

Și anumite produse din baie se înscriu pe cu obiecte din casa ta despre care nu știai că expiră. Așadar, dacă obișnuiești să folosești burete atunci când îți faci duș, este important să știi că acesta trebuie schimbat la două săptămâni. Acesta reprezintă un mediu favorabil pentru dezvoltarea ciupercilor și a mucegaiului. Un alt obiect din baie pe care îl folosești zilnic și la care nu te-ai fi gândit niciodată că ar putea să îți creeze probleme este prosopul. De cele mai multe ori, acesta este umed, fie pentru că îl folosim adesea la stergerea pe mâini sau după duș, cert este că acesta este un mediu perfect pentru creșterea bacteriilor. După aproximativ trei ani, spălarea constantă nu mai este deloc o soluție bună. Periuța de dinți ar trebui și ea schimbată foarte des. Specialiștii recomandă ca la fiecare trei luni, atunci când perii săi nu mai sunt la fel ca la început.

Obișnuiești adesea să verifici termenul de valabilitate al laptelui, al ouălor sau al altor produse pe care le consumi des. Dar cum rămâne cu condimentele? Exceptând sarea și piperul, restul nu sunt folosite zi de zi sau în cantități foarte mari. De aceea, există riscul să le consumi expirate. Acestea își pierd gustul și mirosul în timp. Cele măcinate nu ar trebui ținute mai mult de șase luni.

Vizualizări: 1,358

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: