Cum scăpăm de mirosul neplăcut din pantofi

Pantofii sau cizmele care au stat câteva luni nefolosite emană un miros neplăcut dar asta nu înseamnă că trebuie aruncate. Există metode sigure și simple de reîmprospătare a încălțămintei.

Există multe metode casnice pentru a scăpa de mirosul nedorit din încălțăminte dar nu aveți nicio garanție că nu vor provoca deteriorarea încălțămintei sau chiar distrugerea totală a acesteia. Puteţi opta pentru o cale mai blândă de a împrospăta încălţămintea.

1.   Odorizante și deodorante pentru încălțăminte

Dacă îți dorești să scapi rapid de mirosurile neplăcute din încălțăminte, optează pentru un odorizant special, sub formă de deodorant sau spray, a cărui rol este de a neutraliza mirosurile neplăcute.

2.   Optează pentru șampon pentru pantofi

Acest produs te scapă de murdărie și de mirosurile neplăcute din încălțăminte și este extrem de ușor de utilizat. De obicei dețin un aplicator, datorită căruia curățarea și reîmprospătarea pantofilor este foarte ușoară.

3.   Prevenirea mirosurilor neplăcute din pantofi

Un lucru este cert: prevenirea este mai bună decât vindecarea. Deci, înainte de a încălța pantofii data viitoare, urmează câțiva pași simpli pentru a preveni mirosurile neplăcute. Una dintre cele mai eficiente metode este impregnarea. Datorită acesteia pantofii rămân uscați în condiții ploioase (ceea ce nu înseamnă că poți să mergi prin bălți), și în același timp permit pătrunderea aerului și împiedică formarea transpirației. Se găsesc soluții de impregnare pentru toate tipurile de încălțăminte: material textil, din piele întoarsă, năbuc sau piele naturală netedă.

Vizualizări: 1,337

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: