Decizie pentru medicul care a refuzat o pacientă. Capotă: Este grav!

Doctorița acuzată că a refuzat să consulte o pacientă va afla joi dacă a fost sancționată. Comisia de Disciplină constituită la nivelul spitalului din Târgu Jiu va veni cu propunerile care se impun în acest caz. Doctorii care fac parte din această comisie au stat de vorbă cu medicul vizat, dar și cu celelalte cadre medicale care au îngrijit bătrâna.

Două zile au primit termen cei care fac parte din Comisia de Etică să rezolve acest caz și să se lămurească despre cum s-au petrecut lucrurile. De altfel, managerul spitalului, Gigel Capotă, a anunțat că va alege cea mai drastică sancțiune dacă se va confirma că medicul chiar a refuzat să trateze pacienta în vârstă de 63 de ani, aflată încă în stare gravă, la Terapie Intensivă.

În apărarea sa, medicul pneumolog Elena Vlad a recunoscut că s-a plâns în fișa de internare de lipsa de personal și de salarizarea necorespunzătoare pentru cei care fac bronhoscopii, dar ar fi vrut ca mesajul să ajungă la conducerea spitalului, nu în presă. În plus, ea a anunțat că a făcut plângere penală la Parchet în urma acestui scandal, dar și la ITM, plângându-se că nu are echipament.

Capotă: Spitalul nu e o rețea de socializare

În replică, directorul spitalului spune că o eventuală lipsă a echipamentului ar fi trebuit să-i fie semnalată în alt mod, nu pe o foaie de observație a unei paciente. “Este foarte gravă această afirmație, deoarece Codul de Etică și Deontologie medicală nu permite niciunui angajat să facă astfel de afirmații calomnioase despre instituția unde lucrează. Spitalul Județean de Urgență nu este o rețea de socializare în care angajații să facă fapte care pot să producă prejudicii de imagine spitalului”, a fost reacția lui Gigel Capotă, la Radio Infinit.

Vizualizări: 3,256

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: