Medicul acuzat că nu a consultat o pacientă: “Sunt linșată”. Ce spune ministrul Sănătății

Medicul Elena Vlad, acuzat că nu a vrut să consulte o pacientă, reacționează. Doctorița susține că nu este vinovată cu nimic și că acea consultație solicitată la Terapie Intensivă nu s-ar afla printre atribuțiile ei și, ca atare, nici nu este plătită pentru aceasta. Medicul anunță că a făcut plângere penală la Parchet pentru că fișa de internare a femeii a apărut în presă. Totodată a chemat în spital inspectorii de muncă, să verifice dacă în secția unde își desfășoară activitatea cadrele medicale sunt echipate corespunzător.

Elena Vlad, medic pneumolog la spitalul din Târgu Jiu, susține că nu a greșit cu nimic. În plus, ar fi consultat femeia de 63 de ani de trei ori în câteva zile. Când a fost solicitată din nou pentru o bronhoscopie, aceasta a refuzat.

A motivat că nu este personal care să o ajute. „Nu s-a făcut această manevră pentru că era o boală infecțioasă. Asistenta mea, singura care poate să facă această manevră, deși nu este în atribuțiile ei, este însărcinată în 9 luni. Nu puteam să o expun la acești microbi mai ales că echipamentul nostru lasă de dorit. Eu nu i-am permis asistentei să facă această manevră. Ea, ca și mine, s-a specializat pe banii ei și nu primește vreun spor pentru că face această bronhoscopie pe care eu o fac de trei ani fără să primesc vreun spor. Colaborarea între noi presupune că veniți, mă rugați, pentru că nu sunt salarizată în plus. Nu mi s-a recunoscut niciodată faptul că mă expun la germeni nici eu, nici asistenta”, a spus medicul.

Medicul pneumolog Elena Vlad a scris în fișa pacientei că este „lipsă de personal mediu sanitar, cât și lipsă salarizare corespunzătoare a personalului”. 

Medicul susține că s-ar fi referit la banii pe care îi primește asistenta sa, care nu este plătită în plus pentru o astfel de intervenție, așa cum prevede legea.

Doctorul a făcut deja plângere penală și o sesizare la ITM. „Dacă cineva poate să aibă pretenția ca eu să iau toți microbii acestui spital, atrag atenția că nu am echipamentele adecvate. Am făcut sesizate la ITM, să vină să vadă dacă echipamentul meu este potrivit pentru realizarea bronhoscopiei. Am doar o mască de unică folosință. Eu lucrez cu alta, pe care mi-am cumpărat-o personal. Am făcut o plângere penală și la Parchet. Vreau să se ancheteze cum a fost scoasă acea fișă din spital și dată presei, fără niciun fel de acord și mai ales că pacienta este încă în spital. Mă voi înscrie în audiență și la ministrul Sănătății pentru că vreau să fie clarificată această situație. Pur și simplu sunt linșată de conducerea spitalului. Am făcut nenumărate referate să atrag atenția că este lipsă de personal, dar nu s-a făcut nimic să se îndrepte situația”, a încheiat medicul.

REACȚIE

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a comentat la Digi24 cazul de la Târgu Jiu. "Am văzut cazul - asta mi s-a părut extrem de grav. Managerul a procedat corect, a sesizat Comisia de etică şi Colegiul Medicilor. Asta mi se pare de neacceptat. Nu este posibil să faci chestiunea aceasta, să o mai scrii şi în foaia de observaţie. Salariile personalului medical au crescut substanţial începând cu 1 martie, dacă se invoca lipsa unei aparaturi medicale sau un alt motiv, dar nici aşa. Până la urmă eu nu cred că lucrurile stau chiar aşa la Târgu Jiu, dar e inadmisibil, mi se pare foarte grav".

Vizualizări: 9,591

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: