Decizie şoc a Ministerului Educaţiei. Evaluările inspectorilor generali, anulate!

Decizie fără precedent a Ministerului Educaţiei. Evaluările făcute inspectorilor şcolari generali la acest început de an au fost anulate, fiind invocate nereguli majore descoperite de Corpul de Control. Unii inspectori generali au primit punctaje peste 100 de puncte, ceea ce nu ar fi trebuit să fie posibil.

Evaluarea şefului de la Inspectoratul Şcolar Judeţean Gorj, Ion Işfan, era aşteptată cu sufletul la gură de cei care îl vor schimbat din funcţie. La fel şi raportul corpului de control al ministerului, care a făcut verificări în Gorj. Ion Işfan declara acum câteva zile la un post de radio că se duce o politică împotriva inspectorilor generali, fără să specifice la ce se referă. „Sunt tot felul de interese, o să vedeţi în viitorul nu foarte îndepărtat ce se mai întâmplă şi ce se urmăreşte. Oricum, văd că în ţară, nu numai la Gorj, este o politică împotriva inspectorilor şcolari generali”, spunea Işfan.

 Punctaj mai mare decât cel maxim posibil

Previziunile lui Işfan par să se adeverească. În urma unei verificări a Corpului de Control, Ministerul Educaţiei a dispus anularea evaluărilor inspectorilor şcolari generali, din cauza unor nereguli majore descoperite în organizarea procesului de evaluare şi a demarat o cercetare disciplinară în acest sens. Potrivit raportului, punctajul a fost calculat greşit, persoana evaluată obţinând un calificativ mai bun sau mai slab decât cel corect, ceea ce a condus la menţinerea sau nu în funcţie a inspectorilor. Tot din raportul Corpului de Control a reieşit că, în alte cazuri, s-a ajuns la situaţii „aberante” în care punctajul acordat depăşeşte punctajul maxim de 100 de puncte.

În consecinţă, Ministerul Educaţiei a dispus: „Anularea evaluării realizate asupra activităţii manageriale desfăşurate de către inspectorii şcolari generali, inspectorii şcolari generali adjuncţi şi directorii caselor corpului didactic. (...) Efectuarea de cercetări asupra faptelor care au condus la vicierea procesului de evaluare, în vederea stabilirii răspunderii disciplinare a persoanelor care se vor dovedi vinovate”.

Conform sursei citate, inspectorii generali, inspectorii generali adjuncţi şi directorii Caselor Corpului Didactic sunt evaluaţi anual. În temeiul acestor evaluări privind activitatea managerială se acordă calificative pe baza cărora se decide menţinerea, monitorizarea sau încetarea contractului de management.

Vizualizări: 2,058

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: