Securitatea elevilor, prioritară. Demersuri pentru autorizarea Colegiului Tehnic Mătăsari

Primăria Mătăsari a iniţiat demersurile pentru obţinerea autorizaţiei privind securitatea la incendii pentru Colegiul Tehnic Mătăsari şi grădiniţa din incinta liceului. O firmă specializată a fost contractată în vederea efectuării măsurătorilor necesare, în funcţie de care se va stabili dacă mai este nevoie de realizarea unor noi investiţii în cea ce priveşte siguranţa la incendii.  

Circa o mie de elevi din Mătăsari, dar şi din localităţile învecinate studiază la Colegiul Tehnic Mătăsari. Siguranţa lor este prioritară pentru administraţia locală, motiv pentru care Primăria Mătăsari a iniţiat demersurile în vederea obţinerii autorizaţiei privind siguranţa la incendii atât pentru Colegiul Tehnic, cât şi pentru Grădiniţa cu Program Normal Mătăsari. Primăria a contractat o firmă specializată în autorizarea unor astfel de imobile din punct de vedere al siguranţei la incendii. „Societatea în cauză va trebui să prezinte nişte scenarii. În baza acestor scenarii, vom afla ce investiţii se impun astfel încât unităţile şcolare să poată fi autorizate de pompieri. Eventualele investiţii vor fi suportate din bugetul local. Firma contractată a efectuat nişte măsurători şi aşteptăm concluziile”, a declarat Irinel Rasoveanu, inspector în cadrul Primăriei Mătăsari.

În luna noiembrie 2017, Primăria Mătăsari a schimbat circa 60 de stingătoare de incendii la toate unităţile de învăţământ de pe raza comunei.  

Autorităţile locale din Mătăsari au investit în ultimii ani pentru crearea de condiţii bune de studiu pentru copiii din localitate. Recent, Primăria Mătăsari a depus un proiect la Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale, prin intermediul GAL Sudul Gorjului, grupul de acţiune locală din care face parte, pentru modernizarea sălii de sport a Colegiului Tehnic Mătăsari. Este vorba de circa 60.000 de euro, bani ce vor fi folosiţi pentru schimbarea pardoselii, realizarea unor amenajări interioare, dar şi pentru modernizarea sistemelor de iluminat şi încălzire. „Aşteptăm să semnăm contractul”, a conchis inspectorul Irinel Rasoveanu.

Vizualizări: 1,489

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: