Decorațiuni inedite în pomul de Crăciun și atelier de pictură pe lut

Peste douăzeci de tineri din Târgu Jiu, Novaci si Baia de Fier au participat, miercuri, la atelierul de pictură pe ceramică coordonat de artistul vizual Daciana Ungureanu. La final, copiii au fost încântați de rezultat. Au păstrat clopoțeii pictați și vor merge cu ei la colindat.

Daciana Ungureanu a fost cea care i-a îndrumat pe copii. "Este deja un an de când am început colaborarea cu Conacul Olarilor. Sunt foarte încântată de ce am reușit până acum. Am mai coordonat patru astfel de ateliere. Avem planuri mărețe și pentru anul viitor. Ne gândim să facem un atelier unde să confectionăm cercei pentru 8 martie. Sunt foarte fericită că am aici 22 de copii. Am făcut ateliere cu și mai mulți. Au nevoie de îndrumare pentru că mulți nu au curaj să urmeze o pasiune. Nu mai sunt foarte încurajați de părinți. Li se taie aripile. Fiecare e liber aici să picteze orice simbol din arta tradițională. La final, vor lua acasă clopoțeii și sunt sigură că vor deveni un obiect de suflet pentru ei", ne-a mărturisit artista. 

Și pomul de Crăciun a fost împodobit tot în stil tradițional, cu decoratiuni special confecționate de Daciana. Fiecare glob ori decorațiune are în spate un simbol și o poveste.

Galerie foto






Vizualizări: 299

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: