„Ştiu cine sunt”

„Ştiu cine sunt” reprezintă una dintre activităţile ce alcătuiesc proiectul „Cartea, specialistul şi cunoaşterea”. Această activitate s-a derulat vineri, 9 decembrie 2022, la Biblioteca Judeţeană „Christian Tell”, susținută de către profesorul consilier școlar Vâlcea Gabriela.


La acest eveniment au luat parte elevi din ciclul primar, mai exact elevi de clasa a IV-a. În acest context, s-a urmărit dezvoltarea autocunoașterii / intercunoașterii și atitudinii pozitive față de sine a elevilor, întrucât s-a constatat că aceste deprinderi trebuie formate la o vârstă cât mai fragedă, pentru că ele reprezintă adevăratele mecanisme de adaptare socio-emoțională, o bună autocunoaștere și o stimă de sine ridicată putând fi adevărate modalități de prevenire a unor probleme actuale ca violența școlară și bulliyngul / cyberbullingul sau absenteismul, precum și consolidarea relației cu părinții și familia.

Proiectul şcolar „Cartea, specialistul şi cunoaşterea” este realizat de către CJRAE Gorj, în parteneriat cu Biblioteca Județeană „Christian Tell”. Obiectivul acestuia este: formarea unei legături eficiente între carte, ca modalitate de cunoaștere, profesorul consilier școlar ca specialist care poate să pună cel mai bine în valoare informația și beneficiari, care au astfel șansa de a integra această informație într-un mod cât mai ineractiv și adaptat specificului fiecărei vârste.
Coordonatori: Ofelia Claudia Tulpan – profesor consilier școlar, Irina Țucă- profesor consilier școlar, Mădălina Istratie- documentarist CJRAE Gorj și doamnele bibliotecare: Roxana Ungureanu și Anca Ștefan.

Galerie foto




Vizualizări: 1,235

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: