Deficit de personal la Centrul de Transfuzie Sanguină

Centrul de Transfuzie Sanguină din Târgu Jiu se confruntă cu o lipsă acută de personal. Conducerea unităţii spune că ar fi nevoie de mai mulţi specialişti, medici şi asistente, asta pentru că activitatea este una complexă, iar personalul existent abia mai face faţă. Directorul unităţii, Maria Cazan, a făcut o solicitare pentru angajarea unui medic cu normă întreagă, dar şi pentru trei asistenţi.

 „În Centrul de Transfuzie Sanguină suntem cadre medico-sanitare 8 posturi şi jumătate. Un cadru superior medic director şi executant, subsemnata, şi mai este o jumătate de post de medic de consultaţie şi 7 asistente. Este prea puţin personalul, asistentele le folosesc în mai multe locuri ca să putem să ne putem desfăşura activitatea care nu constă în numai în recoltare de sânge de la donatori, activitatea este mult mai vastă. După ce am terminat programul de recoltări urmează programul de preparate sanguine de sânge la bile, după aceea efectuarea de analize de laborator pe care le efectuăm noi şi care sunt destule, grupă sanguină, Rh, glicemie, hemoglobină, virusul B,C, HIV, sifilis, anticorpi, şi altele. E destul de muncă. Când sunt 30 de donatori pe zi este foarte greu”, a declarat directorul centrului, Maria Cazan.   

Conducerea centrului a solicitat Institutului Naţional de Transfuzie Bucureşti să permită întregirea normei de medic de consultaţii, dar şi angajarea altor trei asistenţi. „Conform normativelor ar trebui să fim 4 medici, 2-3 biologi şi chimişti şi asistenţi peste 10. Nu avem nici biolog, nici chimist şi nici medic cu normă întreagă. Eu fac treaba biologilor şi chimiştilor. Am făcut solicitări. Am cerut măcar întregirea normei medicului de consultaţii, măcar să fim două cadre superioare dar şi trei asistente. Promisiuni ar fi, Cei de la centru au făcut o întâmpinare la Ministerul Sănătăţii, aşteptăm să vedem”, a mai spus directorul Maria Cazan.

Vizualizări: 173

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: