Demisie la Ambulanța Gorj. Nu cea așteptată de prefect!

Directorul medical al Serviciului de Ambulanță Județean (SAJ) Gorj, Dan Vîlceanu, a demisionat. Prefectul așteaptă însă demisia directorului plin Constantin Mitroi, după ce corpul de control a constatat nereguli privind starea tehnică a ambulanțelor.

Neregulile pe bandă rulantă descoperite la Serviciul Județean de Ambulanță Gorj l-au determinat pe prefectul județului să ceară tranșant demisia directorului Constantin Mitroi. Acesta i-a transmis că nepăsarea și nepriceperea pot duce la vieți pierdute, așa că i-a solicitat să plece din fruntea instituției.

„Nepriceperea și nepăsarea pot însemna vieți pierdute. Situația de la Serviciul Județean de Ambulanță Gorj nu mai poate fi tolerată, astfel că îi solicit directorului Constantin Mitroi să își prezinte imediat demisia”, a fost mesajul tranșant al prefectului, transmis pe pagina sa de Facebook.

Totul după ce Corpul de Control trimis de prefect la Serviciul de Ambulanță a descoperit nereguli grave care pot pune oricând viața unui pacient în pericol de moarte. De la aparatură medicală care nu a mai fost verificată de luni întregi pe 21 de autospeciale ori improvizații mortale la ventilatoare, toate problemele depistate vor ajunge și pe masa polițiștilor, pentru că prefectul susține că există indicii chiar de neglijență în serviciu în urma acestor descoperiri.

“Eu, punându-mă în locul managerului de acolo, vă spun foarte direct și extrem de tranșant, mi-aș prezenta demisia. Dacă eu aș fi fost în locul managerului, dar nefiind în locul dumnealui nu aș putea să fac o trimitere spre demisie, dar eu mi-aș prezenta demisia fără doar și poate. Nu aș sta pe gânduri nici măcar o secundă. Este un management defectuos”, a spus prefectul Corneliu Răducan Morega.

Cât privește discuțiile despre un posibil înlocuitor pentru Constantin Mitroi, prefectul Corneliu Răducan Morega a declarat că încă nu au existat până acum.  „Nu am avut o astfel de discuție în interiorul partidului și nici nu aș putea să vă răspund nici că avem pe cineva, nici că nu avem. Nu am avut o astfel de discuție. Părerea mea sinceră și naivă era că lucrurile decurg într-un mod normal și la locul lor în sistemul sanitar”, a mai spus prefectul, la Radio Infinit.

Vizualizări: 4,014

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: