Luis Popa: Astăzi nu avem o soluție

“Astăzi, la această oră, nu avem o soluție clară ce vom face cu deșeurile din Gorj”, a spus Luis Popa, șeful Serviciului de Gestionare a Deșeurilor și a Activităților de Salubrizare din cadrul Consiliului Județean Gorj. Acesta a comentat la Radio Infinit efectele pe care le are decizia Agenției pentru Protecția Mediului Gorj, de a suspenda pentru șase luni activitatea depozitului ecologic de la Târgu Jiu.

Tot Gorjul aducea deșeurile menajere la aceste depozit, dar și nouă localități din Alba, printre care municipiul Alba Iulia. Decizia de suspendare a activității, anunțată pe 15 martie, intră în vigoare pe 23 martie. Primarii spun că este aproape imposibil să găsească soluții în doar câteva zile.

Luis Popa a spus că tariful de salubrizare ar putea crește, pentru că depozitele din alte județe au tarife mai mari, plus costul transportului. “Practic, de săptămâna viitoare, tot județul Gorj va fi afectat de această decizie luată de către Agenția de Mediu. Noi am încercat în ultima perioadă să căutăm locuri unde să putem duce deșeurile din acest județ. Din păcate, județele limitrofe au dat un răspuns negativ. Vom încerca să ne adresăm unor județe mai îndepărtate”, a spus Popa la Infinit.

Primarul din Alba Iulia, Gabriel Pleșa, vrea să ceară sprijinul guvernul, considerând inadmisibil ca, în plină pandemie, să existe riscul ca orașul său să fie sufocat de gunoaie.

Vizualizări: 1,638

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: