Demisii la „Doina Gorjului”. Pleacă vedetele!

Ansamblul Profesionist ”Doina Gorjului” stă pe un butoi de pulbere. Artiştii clocotesc şi ameninţă cu demisii dacă nu se iau măsuri împotriva directorului artistic al ansamblului, Claudia Torop. Aceasta este acuzată de soliştii vocali că are un comportament abuziv şi că intervine în programul artistic al membrilor ansamblului. Valentin Sanfira confirmă că relaţia dintre Claudia Torop şi restul soliştilor vocali este tensionată şi spune că directoarea abuzează de funcţia pe care o deţine în cadrul ansamblului. Sanfira a demisionat, dar surse spun că ar putea pleca şi Maria Loga ori Olguţa Berbec.

Se lasă cu demisii la Ansamblul Profesionist ”Doina Gorjului”. Soliştii vocali condamnă comportamentul directoarei artistice a ansamblului, Claudia Torop, despre care spun că dă dovadă de incompetenţă. Valentin Sanfira a declarat că va demisiona din cadrul ansamblului pentru că nu mai suportă umilinţele. ”Eu o să plec din ansamblu, nu mă mai simt bine de foarte mult timp, se ştiu problemele astea, nu au vrut să ia măsuri, se pare că nu mai este nevoie de mine şi atunci eu mă retrag frumos, îmi văd de drumul meu, o să plec la alt ansamblu, o să-mi văd de viaţa mea. Eu m-am dus să-mi depun demisia, nu au vrut să mi-o primească. Doamna director a spus că nu este nevoie de mine în ansamblul acesta, că nu moare ansamblul cu mine sau fără mine. Noi de mult stăm şi clocotim aşa, răbdăm pentru că-l respectăm pe domnul preşedinte, că îl respectăm pe domnul Porumbel, dar eu unul nu mai suport. Mi-a fost greu să mă decid cu privire la demisie, dar nu mă mai simt profesionist în acest loc şi dacă nu te duci pe scenă să cânţi cu drag, atunci...”, a spus Valentin Sanfira, solist. 

valentin_sanfira

Sanfira: ”Nu e posibil să mă cheme lumea la bis şi tu să te cerţi cu mine”

Artistul de la Doina Gorjului spune că directoarea Torop intervine în programul lor artistic şi că deseori au fost luaţi la rost pentru că făceau publicului pe plac. ”Nu e posibil să fiu condus de un director care nu este competent, în primul rând de el ca artist, dar să mai vorbim de un întreg ansamblu. Nu e posibil să mă cheme lumea să când la bis şi să te cerţi cu mine în spatele scenei de ce mi-am permis să cânt la bis. Vorbim de ansamblul care m-a crescut şi care m-a făcut artist, dar asta nu înseamnă că trebuie să suport umilinţe. Pentru mine este foarte greu, eu mi-am petrecut adolescenţa acolo şi este greu să ajungi să-ţi doreşti să pleci din cauza unor oameni care nu-şi văd de meseria lor. Eu aş fi avut tot respectul din lume dacă această doamnă ar fi ştiut ce face şi ar fi făcut lucrurile bine”, a spus Valentin Sanfira.

Surse din interiorul ansamblului spun că Maria Loga, dar şi Olguţa Berbec sunt pe picior de plecare tot din cauza directoarei Claudia Torop. Cele două solise nu au putut fi contactate pentru un punct de vedere. Conducerea Ansamblului Profesionist ”Doina Gorjului” confirmă şi ea relaţiile tensionate dintre directoarea Torop şi soliştii vocali.

Porumbel: ”Mi-a interzis să intervin”

Gheorghe Porumbel, directorul ansamblului, a spus ieri că, de când a preluat funcţia, Claudia Torop i-a interzis să mai intervină pe partea ei de conducere. ”Eu ştiu despre discuţiile dintre ei, dar nu pot să mă bag eu în relaţiile lor. Eu sunt în relaţii bune cu artiştii, cu doamna director am relaţii strict profesionale, de serviciu. Din momentul în care dumneaei a preluat partea artistică a ansamblului din acel moment mi-a zis să nu mă bag, că ştie ea ce are de făcut şi că nu trebuie să intervin eu, că nu am ce căuta pe partea ei de activitate”, a spus Gheorghe Porumbel, directorul Ansamblului Profesionist ”Doina Gorjului”.

Claudia Torop, cea care a preluat, prin concurs, funcţia de director artistic după pensionarea maestrului Ghiţulescu, este cea care ar trebui să pregătească artiştilor spectacole şi să-i promoveze în ţară şi peste hotare. Acesta nu a putut fi contactată pentru a da declaraţii cu privire la relaţiile pe care le are cu membrii ansamblului. Surse neoficiale mai spun că Torop abuzează de funcţia pe care o are pentru că este fina preşedintelui Consiliului Judeţean Gorj, Ion Călinoiu.

Vizualizări: 178

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: