Deputat PSD: Dosarul UNESCO nu avansează!

Dosarul Primaria municipiul Târgu Jiu și reprezentanții Institutului Patrimoniului nu colaborează așa cum ar trebui pentru ca includerea Ansamblului Monumental Calea Eroilor în patrimoniul UNESCO să nu mai fie sub semnul întrebării. Cel care a pus la zid modul în care acționează administrația locală a fost deputatul PSD, Claudiu Manta.

Parlamentarul a subliniat faptul că primarul municipiului Târgu Jiu, Marcel Romanescu nu a făcut efortul minim de a participa nici măcar la o ședință pe tema includerii Ansamblului Monumental Calea Eroilor în patrimoniul UNESCO, ședință ce a fost organizată chiar la Târgu Jiu. 

"Am fost un pic dezamăgit de faptul că domnul primar Marcel Romanescu nu a avut timpul necesar, sau nu a dorit să participe la această ședință convocată la primaria municipiul Târgu Jiu. Sigur poate la București, săptămâna trecută, a fost ocupat, a avut altceva în program, dar mi se pare inadmisibil ca domnul primar să nu vină la ședința de ieri. L-a trimis pe domnul viceprimar, dar cred că era o cu totul altă discuție dacă era și domnul primar. Acolo se întâmplă, referitor la acest dosar niște lucruri care nu sunt la locul lor.

Faptul că dosarul nu avansează și că iată, se apropie termenul la care se va efectua vizita din partea UNESCO pentru includerea operelor în acest patrimoniu, faptul că s-a prelungit contractul de execuție a lucrărilor cu alte patru luni de zile și nici după cele patru luni de zile nu avem o certitudine că lucrările se vor încheia și că vom avea un ansamblu funcțional, faptul că din totalul proiectului, estimat la peste 40 de milioane de euro, s-au alocat doar două milioane de euro și acelea pe vremea guvernării PSD, toate acestea sunt niște lucruri care ar trebui să dea de gândit primăriei municipiul Târgu Jiu", a declarat deputatul Claudiu Manta.

Politicianul a mai afirmat că o vizită din partea UNESCO ar putea avea loc la începutul anului viitor, dar asta va depinde și de evoluția pe care o vor avea lucrările de reabilitare a Ansamblului Monumental Calea Eroilor.

Vizualizări: 1,016

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: