Ce răspuns a primit Iordache de la primar legat de Calea Eroilor

“Nu este nevoie de ajutorul vostru”, aceasta ar fi reacția primarului din Târgu Jiu, cu privire la oferta senatorului de Gorj Ion Iordache, privind sprijinirea celor care reabilitează Calea Eroilor.

“Astăzi, am participat la întâlnirea dintre reprezentanții Institutului Național al Patrimoniului, cei ai Comisiei permanente comune a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru relaţia cu UNESCO, ai Direcției Județeane de Cultură, ai Primăriei Tg-Jiu, parlamentari și cu participarea proiectantului Dorin Ștefan. Este primul demers concret al autorităților locale cu privire la cel mai important obiectiv al județului Gorj, integrarea Ansamblului Monumental Calea Eroilor în patrimoniul UNESCO”, a transmis Iordache într-un comunicat.

Reprezentanții INP și ai Comisiei pentru relația cu UNESCO și-au manifestat îngrijorarea cu privire la calitatea lucrărilor executate pe Calea Eroilor și a prelungirii repetate a termenului de finalizare, având în vedere iminenta vizită a raportorilor UNESCO.

“Cu această ocazie, am transmis tuturor celor prezenți mesajul firmelor din județ și al gorjenilor care și-au oferit gratuit ajutorul ca această lucrare să fie finalizată în condiții bune, înainte ca raportorii UNESCO să vină în evaluare. Reprezentanții Primăriei Târgu-Jiu ne-au cerut tuturor să avem încredere că lucrările vor fi finalizate până în octombrie 2022 de firma care a lucrat și până acum și că nu este nevoie de ajutorul nostru. Voi urmări atent toate demersurile autorităților cu privire la admiterea Ansamblului Calea Eroilor în UNESCO și finalizarea lucrărilor de modernizare. Îmi mențin oferta de ajutor atât pentru finalizarea lucrărilor, cât și pentru modificări legislative, dacă aceste sunt necesare!”, a mai transmis Iordache.

Pe 30 iunie 2022 ar fi trebuit să fie gata lucrările pe Calea Eroilor din Târgu-Jiu. Termenul a fost prelungit cu patru luni.

Vizualizări: 1,537

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: