Deputatul Victor Ponta, ignorat de premierul Dăncilă

Fostul premier Victor Ponta este ignorat de actualul prim ministru Viorica Dăncilă. Deputatul de Gorj a interpelat-o, în scris, pe Dăncilă, însă nu a primit niciun răspuns chiar dacă era obligată să facă acest lucru până la sfârşitul lunii trecute.

Parlamentarii Victor Ponta şi Alin Văcaru au interpelat-o pe Viorica Dăncilă privind problema terenului din Câmpu Mare. Este vorba despre 37 de hectare de teren pe care oamenii, strămutaţi acolo, nu au niciun fel de document. Proprietatea se află în administrarea Agenţiei Domeniilor Statului.

Ponta i-a explicat, pe larg, fostei sale colege de partid, Viorica Dăncilă, care este problema la Albeni, însă nu a primit niciun răspuns. Interpelarea a ajuns pe masa şefei Guvernului în data de 6 februarie, însă nici la mai bine de o lună distanţă, niciun răspuns.

„Vă rugăm să analizaţi cu celeritate şi să ne prezentaţi măsurile necesare, pentru a rezolva cât mai repede problemele sesizate, şi anume schimbarea regimului juridic al suprafeţei de teren ca urmare a imposibilităţii exploatării terenului în scop agricol, datorită edificării de construcţii de către Agenţia Naţională pentru Locuinţe, pentru familiile afectate de calamităţile naturale”, a fost rugămintea lui Ponta pentru Viorica Dăncilă.

Fostul premier Sorin Grindeanu chiar redactase un proiect de hotărâre în acest sens, însă nu a primit avizul Ministerului Agriculturii, apoi lucrurile s-au blocat.

 Trece primarul Stan la Pro România?

Dacă vor reuşi ceva cei doi parlamentari de la Pro România, Victor Ponta şi Alin Văcaru, ar putea câştiga şi un primar de partea lor. Edilul din Albeni, Ionuţ Stan, a obţinut mandatul pe lista UNPR, însă ar putea schimba taberele. Pasul spre partidul lui Ponta nu-l va putea face decât la încheierea mandatului pentru că, altfel, riscă să piardă fotoliul de primar. „Eu am avut mai multe discuţii cu domnul deputat Alin Văcaru. Dânsul încearcă să ne ajute cu această problema. Nu mi-a propus nimeni să trec la Pro România şi nici nu mă gândesc acum la politică, pentru că vreau să-mi fac treaba în comună. Iar la Câmpu Mare, eu nu pot investi pentru că nu ne aparţine terenul”, a spus Ionuţ Stan, primarul din Albeni.

De altfel, deputatul Alin Văcaru a declarat, în numeroase rânduri, că sunt mulţi primari din Gorj care nu vor să treacă acum la Pro România pentru că şi-ar pierde mandatele. În total, peste 100 de adeziuni au fost semnate, în Gorj, în acest an. Printre cei care s-au alăturat proiectului sunt fostul deputat Camelia Khraibani şi Luminiţa Popescu, fostul rector al Universităţii „Constantin Brâncuşi”.

Vizualizări: 1,345

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: