Unic în Gorj: Căsuțele din vie

O investiție unică în Gorj, realizată cu fonduri europene, atrage din ce în ce mai mulți turiști, chiar și în pandemie. Se pare că ideea unei familii din Runcu de a realiza un camping chiar în vie a prins foarte bine în această perioadă. Cei care au vrut să aibă parte de câteva zile de relaxare cu măsurile de distanțare socială impuse de autorități au găsit locul perfect în Gorj

Căsuțele din vie din comuna Runcu au fost gata în pandemie și proiectul s-a potrivit ca o mănușă tipului de turism agreat de autoritățile care au impus măsuri de distanțare socială.

Investiția s-a ridicat la 170.000 de lei și a fost realizată cu fonduri europene. Vorbim de o afacere de familie dezvoltată în comuna Runcu. ”Campingul a fost realizat pe fonduri europene, dar am avut și noi o contribuție financiară, pentru că banii primiți nu au fost suficienți. Am obținut finanțarea prin GAL-ul de la Runcu în baza unei idei pe care am avut de mulți ani. Pentru că drumul din centrul comunei Runcu și până la Dobrița este plin de pivnițe vechi de lemn, care au o amprentă asupra comunității de aici, și pentru că și noi avem o astfel de pivniță, am decis să facem cu camping chiar între vii, numai cu căsuțe din lemn. Avem șase căsuțe care de anul trecut primesc turiști din toată țara”, a declarat Anamaria Gârlea.

Căsuțele au fost realizate de un meșter din județul Vâlcea, iar de amenajarea campingului a fost făcută exclusiv de familia din Runcu. ”Putem să spunem că este o afacere de familie. Noi ne-am ocupat de amenajarea campingului, doar căsuțele și racordurile la utilități au fost făcute de meseriași. Este singurul camping de acest gen din Gorj și vrea să vă spun că nu am dus lipsă de turiști. Am deschis anul trecut și pandemia pot spune că ne-a ajutat, pentru că oamenii au căutat locații mai lejere, departe de agitație și au găsit locul potrivit la Runcu. Vreau să vă spun că la succesul nostru a contribuit și faptul că localitatea Runcu s-a dezvoltat foarte mult, atrage mulți turiști, aici sunt multe pensiuni și nu s-a plâns nimeni că nu ar avea vizitatori. Așa că am încercat și noi și ne-a ieșit”, a mai spus Anamaria Gârlea.

Interesant este faptul că aici pot campa și rulotele, dar pot să stea turiștii și cu cortul între vii. Prețul pentru o noapte de cazare la căsuțele pentru două persoane este de 140 de lei pe noapte, taxa pentru camparea rulotei este 50 de lei pe zi. Cei care vin pregătiți cu corturi plătesc 30 de lei pe zi, iar cei care nu au unul, îl pot închiria cu 60 de lei.

Galerie foto





Vizualizări: 7,458

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Călătorii:

Citește și: