Descoperire în pădurea tropicală amazoniană: Cel mai mare șarpe din lume, anaconda verde nordică

În cadrul unei expediții în pădurea tropicală amazoniană, o echipă de cercetători de la Universitatea din Queensland a descoperit o nouă specie de șarpe, care se pare că este cel mai mare din lume. Anaconda verde nordică (Eunectes akayima), așa cum a fost denumită, a fost identificată în urma unei invitații primite din partea poporului Waorani de a explora această specie de șarpe. 

Echipa condusă de profesorul Bryan Fry a petrecut 10 zile în regiunea Bameno din Teritoriul Baihuaeri Waorani, alăturându-se vânătorilor locali în căutarea acestui șarpe impresionant. Călătoria a implicat o navigare pe sistemele de râuri pentru a observa anacondele în mediul lor natural, unde acestea vânează prada în apele puțin adânci.

„Dimensiunea acestor creaturi magnifice a fost incredibilă – o femelă anaconda pe care am întâlnit-o măsura o lungime uimitoare de 6,3 metri”, a declarat Fry despre descoperirea echipei, care a fost făcută în timpul filmărilor pentru viitorul serial al National Geographic „Pole to Pole with Will Smith”.De asemenea, echipa a mai spus că a auzit mărturii anecdotice potrivit cărora șerpi de 7,5 metri și 500 de kilograme au fost văzuți în zonă.

Vizualizări: 5,178

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Externe:

Citește și: