Bustul lui Tudor, dezvelit la Polovragi

Bustul lui Tudor Vladimirescu va fi dezvelit duminică, în comuna gorjeană Polovragi. Evenimentul va avea loc cu începe de la ora 11.30. S-a ales comuna Polovragi pentru că, aici, în urmă cu 200 de ani, Tudor Vladimirescu a fortificat mănăstirea pentru a putea fi folosită ca bază de operațiuni militare și tot aici a organizat armata.

Bustul lui Tudor Vladimirescu a fost realizat de sculptorul basarabean Eric Perjovschi în cadrul proiectului ”Bursa Brâncuși”, care are drept scop realizarea cu sprijinul unor artiști plastici din țară și din afara ei a unor lucrări în câteva localități din Gorj.

Anul acesta se împlinesc 200 de ani de la Revoluția din 1821. ”Duminică, 21 martie, la ora 11.30, pe holul Primăriei din Polovragi va fi dezvelit bustul lui Tudor Vladimirescu. Evenimentul este al CJCPCT Gorj, iar noi, autoritatea locală, am contribuit doar cu soclul pe care va fi amplasat bustul. Cel mai probabil opera va fi apoi amplasată în vecinătatea primăriei sau a căminului cultural”, a declarat Gheorghe Epure, primarul din comuna Polovragi.

Cu această ocazie se va lansa și cartea semnată de Nelu Vasile, ”Tudor Vladimirescu în memoria românilor”.

Până în acest moment la nivelul județului Gorj au mai fost amplasate sculpturi în localitățile Peștișani, Săcelu, Rovinari, Motru, Țicleni, Bâlteni și Țânțăreni.

Vizualizări: 1,140

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Timp liber:

Citește și: