Deșeuri importate din Japonia, găsite în portul din Constanța

Un container de 21 de tone, conținând zeci de unelte agricole uzate, a fost descoperit în Portul Constanţa Sud Agigea, fiind importat din Japonia, anunță Poliția de Frontieră. ”În container se aflau încărcate  piese și dispozitive agricole cu un grad avansat de uzură, afectate de rugină. De asemenea, printre acestea au fost identificate și deșeuri periculoase, atașate motoarelor uzate, societatea comercială beneficiară nefiind autorizată pentru valorificarea acestora”, anunță polițiștii.

În acest caz nu s-a nepermiterii efectuării importului și s-a dispus întoarcerea acestuia la societatea exportatoare din Japonia. În plus, s-a început urmărirea penală pentru săvârșirea infracțiunii de nerespectarea măsurilor in desfășurarea activității de transport deșeuri.

Acțiunea a fost realizată de polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, în cooperare cu Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorului, lucrători vamali și comisari din cadrul Gărzii Naționale de Mediu.

Săptămâna trecută, un alt container, importat tot din Japonia a fost întors în Asia din Portul Constanța. Tot atunci, două barje cu peste 1000 de tone de deșeuri metalice care veneau din Bulgaria au fost oprite și întoarse în această țară.

Vizualizări: 912

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Externe:

Citește și: