Despre interviul lui Băsescu la Antena 3

Săptămâna trecută, Băse era nevorbit grav. Cine ştie, poate nu i-o fi răspuns nimeni la telefon noaptea, când se întorcea acasă de la birou, după ce abia găsise un taximetrist suficient de curajos ca să-l ducă. Cert e că Băse s-a oferit să dea interviuri la posturile mogulilor despre situaţia din Libia. La Realitatea l-a dat deja. La Antena 3 trebuia să fie. Când îi vezi pe antenişti cum se bat cu pumnii în piept că Băsescu nu are curaj să vină la ei la televiziune şi că ce preşedinte de rahat avem din cauza asta, că refuză dialogul cu opoziţia, ai zice că interviul Sorinei Matei (intermediat de Sebastian Lăzăroiu) ar fi fost mană cerească pentru ei. Şi, iniţial, interviul chiar a fost programat. Dar nu în sediul Antena 3, ci la Cotroceni. Conducerea Antena 3 a fost de acord.

Apoi, în trustul lui Voiculescu au venit directive de sus. De mai sus de conducere. Mihai Gâdea, cel care iniţial fusese de acord cu condiţiile lui Băsescu şi o delegase pe Sorina Matei (fosta şefă de la secţia Politic) să realizeze interviul, s-a sucit. I-a zis lui Băsescu că, dacă vrea, fac interviul, dar în studiourile Antena 3 şi cu alţi realizatori. Nu se precizează exact care, dar ne-am putea gândi la vreo 20, în frunte cu Dana Grecu, Mircea Badea, Mugur Ciuvică. Măcar la Realitatea invită şi câţiva limbişti din partea cealaltă. Dar ceva îmi spune că la Antena 3 Andreea Pora n-ar fi avut loc. Cum era de aşteptat, administraţia prezidenţială a refuzat noile condiţii şi interviul a picat. Sorina Matei şi-a dat demisia din funcţia de şef al secţiei Politic la Antena 3 şi a postat pe blog povestea pe care v-o spusei eu mai sus. Surse de mare încredere susţin că noile pretenţii ale Antena 3 au fost stabilite special de domn profesor în aşa fel încât să se asigure că Băsescu nu va accepta şi că interviul nu va avea loc.

Păcat. După atâta război rece, un Băsescu la Antena 3 ar fi fost ceva de urmărit. Şi chiar ar fi făcut super-audienţă, îmi imaginez. Dar probabil că lui Felix i-a fost prea frică de ce ar putea spune Băselu despre dosarul său care îi atârnă greu ca o ghilotină legată de picior ca să se mai gândească şi la audienţă şi la banii din publicitate. În fond, ce-s banii, când ai atâţia?

Vizualizări: 107

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: